Monolitul din Utah a dispărut într-un mod la fel de misterios precum a apărut

30.11.2020
Monolitul din Utah a dispărut într-un mod la fel de misterios precum a apărut

Monolitul argintiu descoperit în Utah, Statele Unite,  în urmă cu mai bine de o săptămână, a dispărut la fel de misterios precum a apărut. Peste noaptea dintre 27 și 28 noiembrie, această „instalație” a fost cel mai probabil furată, în urma popularității pe care a primit-o în mediul online la nivel internațional. Mai amuzant este faptul că monolitul a apărut în deșertul din Utah în urmă cu mai mulți ani, dar nimeni nu l-a observat până de curând.

Autoritățile spun că monolitul a fost „furat” în noaptea dintre 27 și 28 noiembrie

Cel mai probabil, acest obiect a fost folosit pentru filmarea unui film sau videoclip, întrucât în apropiere s-au filmat mai multe filme și seriale. Totuși, până acum, nimeni nu a „revendicat” acest obiect și nimeni nu a găsit vreun film sau clip în care acesta să apară. Totuși, există posibilitatea ca proprietarii de drept să nu recunoască că este al lor pentru că obiectul a fost instalat acolo ilegal și s-ar putea să riște o amendă.

Bureau of Land Management din Utah a publicat vestea că monolitul a dispărut pe pagina oficială de Facebook, unde reprezentanții spun că biroul nu a înlăturat obiectul. Cel mai probabil, acesta a fost „furat” de către o persoană sau un grup de persoane necunoscute.

„Aceasta este declarația oficială despre zvonurile din jurul „#Monolith”. Am primit vești credibile că structura instalată ilegal, la care ne referim cu numele „monolitul”, a fost înlăturată de pe terenul public al Biroului de Management al Teritoriului (BLM) de cineva necunoscut. BLM nu a înlăturat structura, care este considerată proprietate privată. Noi nu investigăm crime care implică proprietate privată, acelea fiind abordate de biroul șerifului local. Structura a primit atenție internațională și națională și am primit informații care spun că o persoană sau un grup de persoane au înlăturat obiectul în seara de 27 noiembrie.”

Desigur, postarea de pe Facebook a BLM a devenit foarte populară, primind peste 880 de share-uri, 600 de reacții și peste 450 de comentarii.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult