Motor perpetuum mobile, soluţia unor australieni la criza energetică

28.10.2008
Motor perpetuum mobile, soluţia unor australieni la criza energetică

Fizica ne învaţă că nu se poate construi un perpetuum mobile, o maşină care să producă mai multă energie decât consumă, şi totuşi doi australieni susţin că au asamblat aşa ceva. Nu este vorba de un sistem care doar poate funcţiona la nesfârşit deoarece produce destulă energie pentru a-şi întreţine mişcarea, ci unul care poate fi folosit pentru a obţine energie. Conform spuselor celor doi inventatori, motorul lor foloseşte magneţi şi poate produce de cinci ori mai multă energie decât consumă. Nu putem decât să ne arătăm uimiţi de ceea ce susţin cei doi, pentru că această înseamnă că s-a descoperit o modalitate de a crea energie dintr-o cantitate iniţială foarte mică.

Din păcate, reportajul televiziunii SkyNews ne prezintă de fapt un caz clasic de invenţie care nu a părăsit laboratorul. Deşi inventatorii spun că mai mulţi experţi au văzut motorul şi au recunoscut că au de-a face cu ceva revoluţionar, nu există încă vreun test independent care să confirme afirmaţiile lor. Energia electrică generată de o astfel de unitate poate ajunge la 24 de kW pe zi, de-ajuns pentru nevoile unei case. Dacă ar intra în producţie, costul ei ar fi de aproximativ 5.000 $.

Cum era de aşteptat, mai mulţi investitori s-au grăbit să-şi ofere suportul financiar pentru producerea maşinii care ar fi in stare să genereze energie electrică gratuită. Conform inventatorilor, ea ar putea fi disponibilă anul viitor. Deşi sperăm din tot sufletul că ceea ce ne este prezentat în acest clip este real, nu putem să nu fim circumspecţi în legătură cu un lucru ce ar putea obliga fizicienii să rescrie manualele şi companii precum Electrica S.A. să ajungă faliment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News