Motorola brevetează microfonul-tatuaj – se aplică direct pe gât şi se conectează la telefonul mobil

Motorola brevetează microfonul-tatuaj - se aplică direct pe gât şi se conectează la telefonul mobil

Motorola investighează noi modalităţi pentru folosirea mai comodă a telefonului mobil, ultima descoperire fiind un microfon wireless ce se aplică direct pe gât, de unde poate prelua vocea utilizatorului cu minim de distorsiuni chiar şi în spaţii cu mult zgomot ambiant.

Mai mult, dispozitivul cu forma unui plasture include funcţie de vibraţii ce anunţă apelurile şi mesajele primite pe telefon. Alăturat procesorului de semnal, modulul wireless şi antena pentru conectarea la telefonul Moto X , dispozitivul va include şi un mic ecran LCD pentru afişarea de informaţii. Din păcate descrierea  furnizată în aplicaţia pentru brevet nu explică şi cum vom putea inspecta acel ecran în timp ce avem microfonul lipit de gât. Aflăm însă că nu vom avea nevoie de cablu pentru alimentare, dispozitivul  având în schimb o sursă de alimentare ce foloseşte  “semnale energizante provenite din reţeaua locală”.

Motorola brevetează microfonul-tatuaj - se aplică direct pe gât şi se conectează la telefonul mobil

Potrivit Motorola, plasturele lipit direct de piele poate lua rolul unui detector de minciuni, capabil să interpreteze variaţiile apărute în efectul de inducţie galvanică la nivelul pielii, semnalând potenţiale stări de nervozitate ce apar în timpul conversaţiilor mincinoase. Însă utilitatea acestei funcţii este discutabilă, din moment ce persoana monitorizată este chiar proprietarul dispozitivului şi nu partenerul de conversaţie aflat la celălalt telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult