Movpak: un ghiozdan inteligent cu longboard electric integrat

13.05.2016

După un Kickstarter eşuat, ghiozdanul Movpak se întoarce pe Indiegogo pentru o nouă tentativă de croudfunding. Conceptul din spatele acestui produs este integrarea unui longboard electric într-un ghiozdan, oferind spaţiu de depozitare şi transport rapid prin oraş, cât şi alte câteva facilităţi interesante. Cei din spatele conceptului au nevoie de 50.000 de dolari pentru a porni producţia, oferind diverse bonusuri pentru cei interesaţi de Movpak, în funcţie de suma donată.

Movpak poate să ofere transport cu viteză de până la 20 de mile pe oră, o viteză considerabilă, comparabilă cu cea a unei biciclete. Controlul vitezei se realizază cu ajutorul unei telecomenzi wireless, însă există şi alte facilităţi oferite de acest ghiozdan. Acesta poate să servească drept boxă portabilă, putând conecta orice dispozitiv care redă fişiere audio prin Bluetooth, cât şi ca încărcător pentru smartphone-uri cu încărcare wireless. Pentru utilizarea în trafic pe timp de noapte, Movpak este echipat şi cu LED-uri care semnalizează poziţia utilizatorului pentru ceilalţi participanţi, dar şi luminează calea pentru a feri utilizatorul de obstacole.

Movpak va veni şi cu o aplicaţie pentru mobil, pentru conectare şi control al diverselor funcţii, iar utilizatorii de iOS şi Android vor putea să folosească diverse comenzi vocale prin intermediul ghiozdanului folosind chiar Siri şi Google Now. Aplicaţia poate oferi localizare în timp real, în cazul în care ghiozdanul este pierdut sau furat şi vine şi cu un port USB pentru a încărca alte dispozitive.

Lansarea este pregătită pentru sfârşitul anului curent, indiferent dacă se strâng toţi banii din campania Indiegogo sau nu. Puteţi afla mai multe detalii despre Movpak pe pagina oficială de pe Indiegogo.

Citeşte şi Reppo II – sistemul de sunet la purtător

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult