Nu puneți iPhone-urile în orez, avertizează Apple. Care este metoda corectă de uscare a telefoanelor?

13.02.2024
Nu puneți iPhone-urile în orez, avertizează Apple. Care este metoda corectă de uscare a telefoanelor?

Apple nu recomandă tehnica de uscare a telefonului cu orez. Care este procedeul recomandat de producător în cazul în care ți-ai scăpat iPhone-ul în apă?

Sunt convins că mulți dintre noi au vărsat lichide pe telefon măcar o dată, nu mai vorbim despre scăpatul acestuia în apă, acela fiind cel mai rău scenariu cu putință. Foarte mulți oameni au auzit și poate chiar folosit orez pentru a-și usca telefonul. Pe scurt, se ia un recipient umplu cu orez, se pune dispozitivul în el, urmând ca acesta să absoarbă apa din telefon.

Cu toate acestea, compania nu încurajează această practică. De obicei, iPhone-ul vă va avertiza când este umed, de obicei printr-o alertă pop-up că lichidul a fost detectat în conectorul Lightning sau USB-C. În mod normal, acest lucru vă va împiedica să utilizați portul, inclusiv pentru încărcare, până când acesta se usucă.

Ați putea fi tentat să urmați sfaturile larg răspândite legate de scufundarea telefonului în orez, dar acest mit urban ar putea înrăutăți situația.

Cum recomandă Apple să ne uscăm iPhone-ul dacă l-am scăpat în apă?

În primul rând, este foarte important să nu îți încarci telefonul dacă este ud sau există apă în porturi. O idee bună ar fi chiar să opriți dispozitivul până când acesta se usucă. „Dacă vă încărcați iPhone-ul în timp ce conectorul Lightning sau USB-C este ud, pinii conectorului sau cablului se pot coroda și pot provoca daune permanente sau nu vor mai funcționa, provocând probleme de conectivitate pentru iPhone sau accesoriu”, a explicat Apple.

Cea mai bună metodă, conform Apple, este să lovești ușor telefonul cu mâna. Apoi pur și simplu lăsați iPhone-ul într-o zonă uscată, de preferat ar fi să fie o cameră bine aerisită, astfel că fluxul de aer va usca mai ușor dispozitivul. Apple spune că ar trebuie să așteptăm circa 30 de minute înainte de a folosi telefonul. Dacă alerta reapare, atunci ar trebui să lăsați iPhone-ul într-o zonă uscată pentru o zi întreagă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult