Kingston lansează DataTraveler Max, un stick USB cu viteze de transfer de SSD

31.08.2021
Kingston lansează DataTraveler Max, un stick USB cu viteze de transfer de SSD

Stick-urile USB au scăzut în popularitate în ultima perioadă, în principal pentru că serviciile de cloud au reușit să scadă nevoia de transfer rapid de fișiere mici între computere, acestea fiind accesibile tot timpul de pe oricare computer, instant. Iar pentru transferuri de fișiere mai mari de câțiva GB, SSD-urile externe pe USB au ajuns la prețuri destul de accesibile încât să scadă nevoia stick-urilor USB, mult mai lente. Kingston pare însă să fie de părere că există încă o piață pentru stick-uri USB și pentru a convinge utilizatorii de asta, a lansat DataTraveler Max USB 3.2 Gen2, cu capacitate de până la 1 TB și viteză de până la 1 GB/s.

DataTraveler Max este un stick USB cu capacitate de până la 1 TB și transfer de 1 GB/s

De fapt, DataTraveler Max USB 3.2 Gen2 este un SSD extern miniaturizat, prezentat sub formă de stick USB. Acesta beneficiază de un design familiar și include chiar și o agățătoare integrată, putând fi purtat la chei. Acesta folosește o mufă USB-C pentru conectare la computere, fiind realizat pentru dispozitivele moderne, precum ultrabook-uri sau laptop-uri foarte performante. Mufele USB-C încă nu au pătruns atât de mult în zona PC-urilor desktop, majoritatea plăcilor de bază sau carcaselor oferind doar câte o mufă de acest gen.

Kingston spune că DataTraveler Max USB 3.2 permite viteze de scriere de până la 900 MB/s și de citire de până la 1.000 MB/s. Aceste performanțe sunt duble față de un SSD pe SATA3 și în ton cu multe dintre SSD-urile de buget care vin de obicei în format USB. Stick-ul „DT Max” este disponibil în trei dimensiuni: de 256 GB, de 512 și 1 TB stocare și și-ar putea găsi utilitatea în special în domeniul celor care lucrează cu materiale foto sau video, care au nevoie să transfere rapid de pe un computer pe altul diverse proiecte mari.

Ce nu avem însă este un preț oficial pentru noul stick USB performant. Având în vedere însă capacitățile și vitezele de transfer, cel mai probabil, prețul va fi apropiat de cel al unui SSD extern cu dimensiuni mai mari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult