Path, New York Times sau Evernote vor avea versiuni optimizate pentru Google Glass

12.03.2013
Path, New York Times sau Evernote vor avea versiuni optimizate pentru Google Glass

Acum câteva zile, am văzut o aplicaţie interesantă dedicată viitorilor utilizatori de Google Glass, însă compania doreşte să prezinte şi avantajele de care se vor bucura aplicaţiile banale pe care le folosim zi de zi pe terminalele mobile atunci când vor fi modificate pentru a rula pe viitorul echipament.

În cadrul conferinţei SXSW, Google a prezentat o serie de produse software care au deja versiuni de test pentru platforma Google Glass, printre acestea numărându-se New York Time, Path, Evernote, Skitch sau Gmail.

Astfel, ochelarii inteligenţi vor permite căutarea de ştiri prin comenzi vocale, iar aplicaţia New York Times va căuta şi va afişa titlul, data, autorul şi o imagine relevantă pentru subiectul dorit, ştirea completă urmând să fie redată în format audio. În acest moment, Google testează şi posibilitatea de selecţionare a ştirilor importante şi afişarea automată a celor considerate relevante pentru utilizator.

Cunoscuta aplicaţie Path va permite atât captura de imagine şi plasarea lor online, cât şi afişarea celor mai importante notificări sau angajarea într-o conversaţie de tip text. Evernote şi Skitch vor beneficia de captura foto nativă a echipamentului Google Glass, iar serviciul de mesagerie Gmail va permite afişarea ultimelor mesaje electronice primite, a imaginii autorului sau a subiectelor, trimiterea unui răspuns putându-se face direct prin comenzi vocale.

Toate aceste produse software sunt încă în stadiul de testare, până la lansarea pe piaţă a primelor exemplare de Google Glass urmând să mai treacă luni bune de zile. Succesul de care se vor bucura aceşti ochelari este un subiect discutabil, însă toate aceste încercări de optimizare a aplicaţiilor pentru moduri alternative de control sau utilizare se vor reflecta, într-un fel sau altul, şi asupra produselor software pe care le rulăm pe terminalele mobile sau tablete.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News