Philips LivingColors, un altfel de lumină

13.06.2007
Philips LivingColors, un altfel de lumină

Philips LivingColors este un sistem de iluminat inovator, capabil să emită lumină colorată (16 milioane de culori de fapt), atât direcţională cât şi ambientală, ce va fi disponibil pe piaţa europeană începând cu această vară, la un preţ de 150 euro bucata. Cu ajutorul telecomenzii RF conţinută în pachet, se pot ajusta intensitatea şi tipul luminii pentru maxim 6 LivingColors simultan, potrivindu-le cu starea de spirit a fiecăruia.

Philips LivingColors dă culoare luminii

Tehnologia ce stă la baza gadgetului Philips LivingColors este bazată pe folosirea unor LED-uri speciale pentru producerea luminii, plasate în interiorul unor globuri de sticlă. Pentru a prelungi durata de viaţă a dispozitivului, Philips a dezvoltat un sistem de disipare a căldurii special, care pe lângă a fi eficient, este şi foarte estetic.

În România nu se ştie când vom putea găsi Philips-urile LivingColors, însă să sperăm că vor fi disponibile odată cu lansarea Europeană preconizată la sfârşitul verii. Deşi nu pot înlocui sistemele de iluminat convenţionale, câteva LivingColors amplasate strategic ar putea crea o atmosferă aparte, propice relaxării sau evenimentelor speciale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News