Poliția nu reușește să găsească un pilot de mașină de jucărie care a mers cu 70 km/h

23.10.2020
Poliția nu reușește să găsească un pilot de mașină de jucărie care a mers cu 70 km/h

Poliția din orașul finlandez Hamina are puține șanse să îl amendeze pe proprietarul unui vehicul care a circulat cu 70 km/h într-o zonă în care viteza maximă permisă este de 60 km/h.

Vehiculul, o mașină electrică cu o lungime de 50 de cm și controlată prin telecomandă, a fost surprinsă de un radar fix. Ofițerul de poliție Dennis Pasterstein a declarat că mașina nu trebuie cosiderată o jucărie.

„Aceasta este o mașină model pentru entuziaști, cu un motor mult mai puternic. Jucăriile obișnuite nu merg cu astfel de viteze”, a spus el.

Cazul este unul unic, deoarece este prima dată când oamenii legii se confruntă cu așa ceva.

Poliția speră ca acesta să fie ultimul caz de acest fel

Va fi greu, însă, ca pilotul să fie identificat. „Din fericire nu am mai văzut așa ceva înainte. Sper că este ultima dată. Farsele și jocurile sunt distractive, dar strada este un loc complet greșit pentru acestea”, a adăugat Pasterstein.

Un astfel de vehicul este periculos în special pentru motocicliști și bicicliști, potrivit polițistului.

Citește și: Un nou tip de radar Doppler le va permite mașinilor autonome să „vadă” după colț

Nu este prima dată când camerele fixe prind „vitezomani” neobișnuiți în Finlanda. Radarele au mai surprins bicicliști care se deplasau cu viteză foarte mare (unul mergea cu 40 km/h în capitala Helsinki), păsări și alte animale.

Dacă este găsit, pilotul mașinii electrice riscă să primească o amendă de 100 de euro.

Sursa: Yle.fi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult