Replică funcţională a unui tanc german – pentru paintball

03.04.2008
Replică funcţională a unui tanc german – pentru paintball

Fiecare îşi are pasiunea lui, dar pasiunile unora sunt uneori ceva mai ciudate. Pasiunea lui Will Foster, student la Universitatea Kettering din Michigan, sunt tacurile. Prima sa schiţă pentru o machetă la scară mare a făcut-o la 14 ani, însă la vremea aceea nu avea nici banii şi nici mijloacele necesare pentru a o construi. Ajuns la universitate, Will şi-a luat proiectul în serios şi a început să-şi construiască blindata în parcarea campusului. Modelul de tanc ales a fost celebrul Tiger I al Wehrmacht-ului din cel de-al doilea război mondial.

Will Foster şi tancul său - The Flint Journal

Will s-a mulţumit cu jumătate din dimensiunea reală a unui Tiger, dar nu s-a abţinut să nu-l doteze cu un tun funcţional. Muniţia nu va face victime, ci doar pete de culoare. Tunul este cuplat la un rezervor de oxigen folosit de scafandri şi poate fi încărcat cu bile de paintball, mingi de golf sau doze de bături goale. Mobilitatea este asigurată de un motor diesel cu trei cilindri care oferă machetei o viteză de doar 32 km/h, comparativ cu cei 38 km/h ai blindatei de 57 de tone. Proiectul l-a costat pe american aproximativ 10.000 $, cu toate că piesele folosite efectiv nu valorează mai mult de 2.000 $. Diferenţa se explică prin faptul că a cumpărat de multe ori piese care s-au dovedit a fi nefolositoare.

Mini-tancul poate fi condus de o singură persoană, interiorul nefiind conceput pentru a acomoda mai mulţi pasageri. Turela poate fi rotită cu 360o, dar se pare că unghiul de foc al ţevii este cam limitat. Şi cum nu este nicio plăcere să contruieşti o machetă funcţională dacă nu poţi să te plimbi cu ea, studentul şi-a scos jucăria la plimbare. Locuitorii cartierului rezidenţial prin care s-a învârtit au fost atât de speriaţi de culoarea de camuflaj şi sigla Wehrmacht-ului încât au chemat poliţia. Din fericire, agenţii au fost înţelegători şi l-au lăsat să plece cu condiţia să îşi instaleze un triunghi galben în partea din spate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News