Robotul Spot ajută la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19

26.04.2020
Robotul Spot ajută la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19

Spot, robotul cu patru picioare dezvoltat de compania Boston Dynamics, este folosit pentru trierea pacienților la Brigham and Women’s Hospital din Boston, SUA.

Compania a anunțat că pune la dispoziția altor entități interesate tehnologia de telemedicină cu care este echipat robotul în acest caz, transmite Engadget. Sistemul poate fi montat și pe roboți cu roți sau șenile.

Boston Dynamics folosește o tabletă iPad și un software, prin intermediul cărora medicii pot interacționa cu oamenii aflați în corturile de triere. Astfel, personalul medical se expune mai puțin pericolului de a se infecta cu noul coronavirus, fiind făcută totodată economie de echipamente de protecție. Avantajul acestei meteode este că pacienții pot fi consultați chiar și de medici care se află acasă sau în alt oraș.

Compania vrea să doteze robotul cu senzori care să măsoare temperatura corporală, pulsul și saturația oxigenului în sânge la persoanele cu care Spot interacționează. Inginerii iau în calcul și posibilitatea montării, pe spatele robotului, a unor lumini UV-C pentru dezinfectarea spațiilor publice.

Tehnologia avansată este folosită încă de la început în lupta cu pandemia COVID-19. Dronele care luptă împotriva coronavirusului pot dezinfecta zone greu accesibile sau lua temperatura oamenilor. Mai mult, poliţia din Spania foloseşte modele echipate cu difuzoare pentru a-i trimite pe oamenii aflaţi pe străzi acasă.

Totodată, în China, compania Rokid produce ochelari capabili să detecteze persoanele care suferă de COVID-19.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult