Smartphone-uri – oferta şi recomandări de Black Friday

14.11.2013
Smartphone-uri - oferta şi recomandări de Black Friday

Nu ştiu cât de des îşi schimbă românii telefonul mobil sau smartphone-ul, însă cert este că mulţi aşteaptă o perioadă de reduceri. În acestă categorie se află de obicei persoanele ce nu plătesc un abonament lunar. Altfel, ar putea profita de reînnoirea abonamentului pentru a cumpăra un telefon nou la reducere, direct de la operatorul de telefonie mobilă. Black Friday este o perioadă potrivită pentru cei care sunt în căutarea unor reduceri, însă nu toate categoriile de smartphone-uri vor fi vizate în mod direct. Unele modele pot primi o reducere semnificativă, iar altele vor fi ocolite de reducerile de preţ sau vor avea o reducere modică.

Smartphone-urile noi

Cu unele excepţii, smartphone-urile noi nu sunt vizate de reduceri. Aici nu ne referim doar la Black Friday. Primele vânzări sunt importante pentru producătorul unui smartphone, în mod special dacă este un model de top. Preţul va fi destul de mare la puţin timp după lansare şi prea puţine magazine vor fi dispuse să ofere reduceri pentru un astfel de smartphone. Acestea fiind spuse, nu vă aşteptaţi să vedeţi în ofertele de Black Friday telefoane precum Sony Xperia Z1, LG G2, Samsung Note 3 sau HTC One Max. Dacă ele vor apărea în oferte, reducerea nu va fi semnificativă.

LG G2 - un smartphone de top lansat de curând

Oferta Azerty pentru Black Friday 2013

Oferta MarketOnline pentru Black Friday 2013

Telefoane lansate cu ceva timp în urmă

Dacă sunteţi în căutarea unui telefon cu o reducerere decentă de Black Friday, atunci va trebui să vă uitaţi după cele ce au fost lansate cu cel puţin şase luni în urmă. Ele sunt de ceva timp pe piaţă şi s-au vândut deja într-un număr de exemplare. Chiar şi fără promoţii, preţul lor ar trebui să fie puţin mai mic decât atunci când au intrat pe piaţă. Aceste telefoane sunt poate cele mai căutate de români deoarece ele nu sunt foarte vechi, dar pot să fi găsite la un preţ mai accesibil. Printre ele se numără Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z, Nokia Lumia 920, HTC One, Sony Xperia SP şi Huawei Ascend Mate.

Nokia Lumia 920- un smartphone impresionant cu Windows Phone la momentul lansării

Chilipirurile

Deşi poate că nu sunt chiar atât de atrăgătoare, smartphone-urile cele mai ieftine de Black Friday vor fi cele mai vechi de un an. Magazinele online şi importatorii vor încercat să scape de stocuri şi ar putea avea lichidări de stoc sau reduceri de aproape 50%. Nu vorbim aici de telefoane vechi, depăşite. Spre exemplu, Samsung Galaxy S III este şi la ora actuală un smartphone capabil. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Nexus 4.

LG Nexus 4

Oferta ClickShop pentru BlackFriday 2013

Oferta evoMAG pentru BlackFriday 2013

Recomandări generale

Dacă găsiţi un smartphone cu o ofertă foarte bună de Black Friday, vă recomandăm să verificaţi întâi preţul pe alte site-uri. În felul acesta veţi fi sigur că oferta este reală. Site-ul price.ro poate fi consultat de asemenea. Telefoanele foarte ieftine ar putea fi foarte vechi. Puteţi verifica pe GSMArena.com data la care a fost lansat. Evitaţi smartphone-urile cu procesor cu un singur nucleu. Acestea sunt destul de vechi şi vor fi foarte lente pentru standardele actuale. De asemenea, ar fi de preferat ca telefonul să aibă cel puţin 1 GB RAM. În caz extrem şi 768 MB RAM ar putea fi suficienţi. Nu vă recomandăm telefoane noi cu o rezoluţie mai mică de 480×800 pixeli.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News