Sony propune identificarea venelor în locul amprentelor

02.02.2009
Sony propune identificarea venelor în locul amprentelor

Sony caută să iasă în evidenţă prin introducerea unor noi sisteme de securizare a informaţiilor. Momentan, cel mai răspândit astfel de sistem este scanner-ul de amprente. El se găseşte în special pe notebook-uri, dar şi pe unele telefoane mobile. Ceea ce propune Sony este tot un scanner, dar care citeşte venele în locul amprentelor.

Tehnologia poartă denumirea „mofiria” şi se spune că este mai precisă şi mai responsivă decât actualul scanner. La fel ca şi amprentele, venele diferă de la om la om astfel că nu există posibilitatea unei confuzii. Scanarea propriu zisă se face cu un grup de LED-uri ce emit fascicule luminoase apropiate de undele în infraroşu. Acestea proiectează o imagine ce va fi captată de un senzor CMOS aflat de cealaltă parte a sistemului, imagine care apoi va fi procesată de CPU-ul dispozitivului. Timpul de recunoaştere depinde de la caz la caz. Un procesor PC la 2.8 GHz este capabil să interpreteze rezultatul în doar 0,015 secunde, iar unul specific telefoanelor inteligente în cam 0,25 secunde.

Gigantul nipon are de gând să implementeze noua tehnologie chiar din acest an. Produsele vizate sunt în principiu telefoanele mobile, dar şi anumite sisteme de asigurare pentru locuinţe.

Sony propune identificarea venelor in locul amprentelor

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News