Sony Reon Pocket: aparatul de aer condiționat portabil pentru purtat pe stradă

07.07.2020
Sony Reon Pocket: aparatul de aer condiționat portabil pentru purtat pe stradă

Sony a lansat oficial Reon Pocket, un aparat de aer condiționat portabil care poate fi purtat pe sub o cămașă pentru a te răcori în zilele de vară. Acest dispozitiv a fost anunțat în urmă cu un an și trebuia să debuteze odată cu Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Totuși, având în vedere că acestea au fost amânate până anul următor, Sony a decis să continue totuși lansarea. Iată cât costă și cum funcționează dispozitivul.

Cum arată și cum funcționează aparatul de aer condiționat portabil de la Sony

Aparatul de aer condiționat portabil Reon Pocket are dimensiuni foarte mici și nu face contact direct cu pielea utilizatorului. Acesta trebuie montat pe un tricou cu un buzunar special amplasat pe partea din spate și poate răci vara cu până la 13 grade Celsius. Dispozitivul va rămâne rece la atingere pe toată durata utilizării, în timp ce un ventilator va scoate aerul cald către exterior.

Există și o aplicație de mobil, compatibilă cu iOS și Android pentru a controla temperatura. Desigur, există și un mod de operare automat, care folosește senzorii de temperatură și de mișcare pentru a adapta puterea de funcționare, conform activității pe care utilizatorul o întreprinde. Există chiar și un mod de încălzire, care are o eficiență mai mică, pentru zilele de iarnă. Aceasta poate să crească temperatura, la nevoie, cu până la 8 grade.

Dispozitivul oferă o autonomie între două și patru ore de utilizare, deci nu este o soluție permanentă și se încarcă în două ore de la 0 la 100%.

reon pocket

Cât costă Sony Reon Pocket

Momentan, Sony Reon Pocket este disponibil doar în Japonia și nu știm dacă producătorul japonez îl va lansa și în alte țări. Prețul de 13.000 yen, adică 110 euro, nu pare exagerat pentru un dispozitiv care să te răcorească în zilele de caniculă. Este important însă de menționat că este necesar și un tricou cu buzunar dedicat, care costă încă 20 de euro.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult