SunnyFive este o fereastră inteligentă care stimulează producția de vitamina D

19.05.2020
SunnyFive este o fereastră inteligentă care stimulează producția de vitamina D

SunnyFive este o fereastră inteligentă, falsă, care simulează lumina naturală pentru a stimula corpurile oamenilor să producă vitamina D în zilele în care cerul este acoperit sau acolo unde nu există ferestre.

Startup-ul din spatele proiectului a primit finanțare de la Samsung, transmite The Verge. Fereastra se adresează persoanelor care locuiesc sau lucrează în spații care nu au acces la lumină naturală. În orașele foarte aglomerate din Asia, precum Hong Kong, sunt foarte mulți oameni care trăiesc în spații de doar câțiva metri pătrați.

SunnyFive poate fi personalizată prin intermediul aplicației dedicate. Aceasta poate fi sincronizată cu platforma IoT a companiei, SmartThings.

Proiectul a fost dezvoltat de angajați ai Samsung în cadrul programului C-Lab al companiei, disponibil încă din 2012. Prin intermediul acestuia, angajații sunt încurajați să dezvolte noi servicii și produse, care pot primi finanțare de la conglomeratul industrial.

Cel mai cunoscut proiect al C-Lab a fost o curea inteligentă numită Welt. Prin intermediul C-Lab, Samsung a investit 45 de milioane de dolari în startup-uri.

Fereastra inteligentă poate să schimbe chiar și unghiul în care cade lumina, pentru a simula mișcarea planetei în timpul zilei în raport cu soarele. Dispozitivul oferă tot spectrul de lumină produs de soare, ceea ce înseamnă că poate ajuta și plantele să crească. Mai mult, SunnyFive poate fi folosită și pe post de alarmă: dimineața se aprinde automat pentru a ajuta utilizatorii să se trezească.

Detalii despre preț și data la care fereastra va fi disponibilă pe piață nu se cunosc în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult