Sute de oameni au rămas fără acces la internet după ce un castor a ros un cablu

27.04.2021
Sute de oameni au rămas fără acces la internet după ce un castor a ros un cablu

Sute de clienți ai companiei Telus, din Tumbler Ridge, British Columbia, au rămas fără acces la internet și televiziune după ce un castor a ros un cablu de fibră optică.

Problema a afectat circa 900 de clienți din comunitatea canadiană.

„Într-o întorsătură a lucrurilor foarte bizară și tipic canadiană”, după cum a spus purtătoarea de cuvânt a companiei telecom, Liz Sauve, tehnicienii au descoperit că un castor a retezat cablul în mai multe locuri.

Cumva, animalul a reușit să dea peste cablul îngropat la o adâncime de 90 de cm și protejat de o conductă. Prima dată, castorul a ros conducta, iar apoi a folosit materialele găsite pentru a-și construi barajul. În vârful acestuia a fost descoperită bandă specială folosită la marcarea cablurilor.

Aceste rozătoare sunt printre cele mai eficiente din natură. Castorii pot doborî copaci cu trunchiul foarte gros, pe care îi folosesc apoi în construcțiile lor care transformă ecosisteme întregi.

Copac doborât de un castor.

Lucrările au fost dificile, potrivit reprezentantei Telus, deoarece solul este încă înghețat până aproape de suprafață.

În Tumbler Ridge trăiesc aproximativ 2.000 de persoane.

Sursa: CBC

Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

Un laborator controversat din Rusia va studia virusurile descoperite în animalele extrase din permafrost

Un copil din Italia a mers pe jos peste un kilometru pentru ca să dea de semnal la internet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult