Testele de sarcină digitale au hardware aproape la fel de puternic ca primul IBM PC

04.09.2020
Testele de sarcină digitale au hardware aproape la fel de puternic ca primul IBM PC

Testele de sarcină digitale sunt mici computere pe care femeile toarnă urină și apoi le aruncă la gunoi. Doi utilizatori de Twitter au analizat modele ieftine pentru a vedea ce se află în ele. Cei doi, „Foone” și „Xtoff”, au analizat dispozitive de la Walmart și Clearblue.

Fiecare test costă mai puțin de 5 dolari și include un procesor, memorie RAM, un mic display și o baterie de tip „nasture”.

Procesorul (un model de microcontroler Holtek pe 8 biți) este ajutat de 64 B memorie RAM, capabilă să funcționeze la 4 MHz sau 8 MHz în funcție de configurația bateriei.

Primul IBM PC avea un procesor Intel 8088 la 4,77 MHz, tot pe 8 biți și 64 kB memorie RAM. Computerul costa 1,565 de dolari (echivalentul a 4.400 de dolari în 2019).

Citește și: Primul computer portabil al IBM, lansat în 1975, arată cât de departe a ajuns tehnologia azi: „Cântăreşte doar 23 de Kg”

Deși are mai puțină memorie RAM, Foone speculează că procesorul de pe testele de sarcină este mai bun la lucrul cu numere decât cel din computerul lansat de IBM în 1981.


Holtek este un producător de semiconductori din Taiwan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult