Toaleta inteligentă, pentru cimpanzeii care nu saltă capacul

Toaleta inteligentă, pentru cimpanzeii care nu saltă capacul

Toaleta inteligentaÎn materie de mobilier, accesorii şi decoraţiuni interioare, fiecare fericit posesor al unei noi locuinţe îşi doreşte cu ardoare să o mobileze şi să o aranjeze după cele mai îndrăzneţe vise. Unii optează pentru ultimele noutăţi tehnologice şi adoptă un stil modern, alţii mai superstiţioşi îşi orientează mobilierul după principiile fengh-shui. Pentru cei din prima categorie avem o recomandare la care cu siguranţă nu s-au gândit: toaleta inteligentă.

Deşi reprezintă doar un concept, principiul de funcţionare este atât de banal încât probabil un electronist cât de cât priceput ar putea realiza dispozitivul numaidecât. Practic, vorbim despre un capac de toaletă motorizat, înzestrat cu un senzor infraroşu activ în permanenţă. De fiecare dată când depistează în rază o persoană, acţionează sistemul electric şi se ridică automat. După ce individul iese din raza de acţiune, capacul mai stă deschis 15 secunde apoi revine în poziţie de “repaus”.

Toaleta inteligentă

Toaleta, dacă va ajunge să fie comercializată la scară largă, ar putea deveni o soluţie excelentă pentru orice bar sau restaurant care se respectă, dar şi pentru locuinţele populate de indivizi mai puţin cizelaţi. În plus, dacă tot se vrea o toaletă inteligentă, autorii conceptului ar trebui să mai bifeze pe listă câteva funcţii: acţionare automată a jetului de apă şi, de asemenea, curăţare automată cu intensitate variabilă.

Toaleta inteligentă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News