TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO

31.12.2015
TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 - VIDEO

Unul dintre cele mai renumite site-uri de specialitate, Internet Movie Database (IMDB), a realizat şi în acest an topul celor mai populare filme. 

Topul celor mai populare filme realizat de IMDB cuprinde atât pelicule pretendente la Oscar, cât şi filme mai puţin mediatizate, dar cu un mesaj puternic şi o imagine spectaculoasă, relatează The Telegraph.

TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015:

10. „The Big Short/Brokerii apocalipsei”

Filmul are la bază bestseller-ul lui Michael Lewis „The Big Short: Inside the Doomsday Machine”, apărut şi în România sub titlul „Marea contradicţie economică – În interiorul maşinii infernale”, ce explorează mecanismele ce au dus la ultima mare criză economică, declanşată pe Wall Street, în 2007-2008.

9. „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2/Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se sfârşi fără victime.

Citeşte şi Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele

Citeşte şi VIDEO. eDrink – dispozitivul care transformă o cafea fierbinte în energie pentru încărcarea telefonului

8. „The Hateful Eight/Cei 8 odioşi”

La şase/opt ani de la Războiul Civil American, o trăsură goneşte prin peisajul îngheţat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth şi captura sa, Daisy Domergue, se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth, cunoscut drept „Călăul” prin părţile acestea, o va preda justiţiei pe Domergue.

Pe drum, întâlnesc doi necunoscuţi maiorul Maquis Warren, un fost membru al armatei de unionişti transformat într-un josnic vânător de recompense şi Chris Mannix, un renegat din sud care pretinde că este noul şerif al oraşului. Pierduţi în viscolul stârnit, Ruth, Domergue, Warren şi Mannix caută adăpost la popasul pentru trăsuri din cea mai apropiată trecătoare, condus de Minnie Haberdashery. Pe măsură ce vijelia cuprinde şi trecătoarea unde s-au adăpostit, cei opt călători încep să realizeze că este foarte posibil să nu mai ajungă deloc la Red Rock.

7. „The Revenant”

Filmul este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Citeşte şi Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

6. „A Very Murray Christmas”

Bill Murray se îngrijorează că nimeni nu va apărea la emisiunea lui de televiziune din cauza unei furtuni de zăpadă în New York City. A verry Murray Christmas este un musical cu accente comice şi cu o tematică de Crăciun.

5. „The Ridiculous 6”

Cand tatăl său se întoarce acasă după o lungă absenţă, Tommy „White Knife” Stockburn merge într-o călătorie plină de aventuri prin vechiul Vest cu cei cinci fraţi. Filmul îl aduce în rolul principal pe Adam Sandler. 

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

4. „Creed”

Filmul spune povestea lui Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajunge sub tutela bărânului Rocky, deşi acceptă cu greu să îl aibă ca mentor.

3. „In the heart of the sea/În Inima Mării”

Inspirat de bestseller-ul omonim semnat de Nathaniel Philbrick, apreciatul regizor Ron Howard aduce din decembrie pe marile ecrane aventura „În Inima Mării”. În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare parcă planificată. „În Inima Mării” surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

2. „Krampus/Krampus. Spaima Crăciunului

Producţie Legendary Pictures, Krampus este o poveste de un comic sumbru despre un demon al Crăciunului care aruncă o vrajă asupra sărbătorii preferate a copiilor din toată lumea. Când familia sa disfuncţională se ceartă pe tema sărbătorilor, tânărul Max (Emjay Anthony) îşi pierde interesul şi refuză să se mai bucure că vine Crăciunul. Dar habar nu avea că cei care îşi pierd spiritul de sărbătoare dezlănţuie furia lui Krampus, o forţă demonică. 

1. „Star Wars: Episode VII – The Force Awakens/Războiul Stelelor – Trezirea Forţei”

Acţiunea din are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică şi o nouă răfuială între Imperiu şi forţele Rezistenţei, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega), care vor găsi un ţel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forţei” din titlul filmului e un comentariu direct la evoluţia celor doi protagonişti.

Roboţelul BB-8, Chewbacca şi prinţesa Leia, interpretată de aceeaşi Carrie Fisher, îşi au propriul rol în evoluţia evenimentelor.

 

Citeşte şi Din 2016 toate telefoanele ASUS vor fi dotate din fabrică cu AdBlock Plus

Din acelaş top mai fac parte şi alte filme care merită vizionate: 

 „Kingsman: The Secret Service/Kingsman: Serviciul secret

Bazat pe renumita revistă de benzi desenate şi regizat de Matthew Vaughn ( care are în palmares Kick-Ass şi X-Men First Class), Kingsman: Serviciul Secret este povestea unei organizaţii de spionaj supersecrete care recrutează un adolescent, nerafinat, dar promiţător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv. Totul se întâmplă exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o ameninţare globală. Din distribuţie fac parte Colin Firth, Michael Caine şi Samuel L. Jackson. 

„Cinderella/Cenuşăreasa”

Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică şi cu numele schimbat în Cenuşăreasa, fata ar putea uşor să-şi piardă speranţa, dar ţine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, „fii bună şi ai curaj”. Viaţa Cenuşăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeş, despre care habar nu are că este chiar prinţul regatului.  Din distribuţie fac parte Cate Blanchett şi actorul român, Şerban Pavlu.

„It Follows/Pe urmele tale”

„It Follows” sau „Pe urmele tale” este o metaforă deloc subtilă, dar teribil de pertinentă legată de bolile cu transmitere sexuală. Filmul lui David Robert Mitchell i-a fascinat şi înspăimântat pe criticii şi spectatorii de la Cannes, unde a rulat în premieră mondială în cadrul secţiunii Semaine de la critique. Din distribuţie fac parte Olivia Luccardi şi Maika Monroe. 

„Mad Max: Fury Road”

Citeşte şi Care au fost cele mai performante procesoare de smartphone în 2015

Creatorul legendarei francize „Mad Max”, George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

În „Mad Max: Drumul Furiei”, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley.

 „Inside Out/Întors pe dos”

Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţie ai fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni. O animaţie cu accente fine de psihologie şi o comedie veritabilă oferită de cei de la Disney. 

„Spectre”

Un mesaj enigmatic din trecutul lui James Bond îl aruncă pe agentul 007 într-o investigaţie ce-i dezvăluie acţiunile unei organizaţii sinistre. În timp ce M se confruntă cu adversari politici hotărâţi să închidă serviciile secrete, Bond se chinuie să dea la o parte vălul de mister ce acoperă teribilul secret din spatele Spectre. Din distribuţie fac parte Daniel Craig şi Monica Bellucci.

Citeşte şi Piaţa de brăţări de fitness şi smartwatch-uri creşte de peste 9 ori în 5 ani

 „Crimson Peak”

Când un străin fermecător îi fură inima, o tânără acceptă să se mute cu acesta la Crimson Peak, pe domeniul familiei lui, într-o casă roşie ca sângele, un loc plin de secrete care o vor bântui pentru eternitate. Între dorinţă şi tenebre, între mister şi nebunie stă adevărul din spatele casei din Crimson Peak

Crimson Peak este o poveste romantică gotică născută din imaginaţia inegalabilă a regizorului Guillermo del Toro, în care protagonişti sunt Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska şi Charlie Hunnam.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Imaginile câştigătoare ale National Geographic Photography Contest 2015

The Martian /Marţianul”

În timpul unei misiuni pe Marte cu echipaj uman, astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maxim ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a râmâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ.

La milioane de mile distanţă, NASA şi echipa internaţională de oameni de ştiinţă caută neîncetat soluţia prin care să îl aducă pe ‘marţian’ acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney. Un film care se aşteaptă să primească cel puţin un Oscar. 

 

Sursă mediafax.ro