Un ambulanţier a instalat un smartphone în toaleta femeilor din spitalul în care lucra

13.02.2019
Un ambulanţier a instalat un smartphone în toaleta femeilor din spitalul în care lucra

Un ambulanţier din oraşul Cranberry Township, Pennsylvania, din Statele Unite ale Americii a fost suspendat şi urmează să fie urmărit penal pentru că a instalat un smartphone în toaleta femeilor a spitalului de urgenţă în care lucra, pentru a înregistra clipuri video şi a realiza fotografii. Matthew Leonard, în vârstă de 37 de ani, ar putea să ajungă în închisoare în urma investigaţiilor.

Telefonul mobil a fost descoperit în toaleta femeilor în spatele unui coş de gunoi, acesta fiind instalat în aşa fel încât camera foto să fie orientată către toaletă. Aceasta înregistra clipuri video şi fotografii cu femeile angajate în spital fără permisiunea lor. Pe lista de acuzaţii se regăsesc abuzul intimităţii, cât şi spionaj, anunţă departamentul de poliţie din Cranberry Township, întrucât înregistrările video includ şi o componentă audio, această acuzaţie din urmă fiind foarte gravă în Statele Unite.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Cranberry a oferit deja declaraţii publice:

„Cunoaştem situaţia care a avut loc şi cooperăm cu Poliţia din Cranberry Township. Acest caz este investigat de poliţie, iar toate informaţiile vor fi oferite de către forţele de ordine. Angajatul în cauză a fost suspendat fără plată pe durata investigaţiei. Spitalul de Urgenţă Cranberry Township ia toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa angajaţilor şi comunităţii noastre.”

Se pare că Leonard şi-a recunoscut fapta după ce telefonul a fost descoperit în toaleta femeilor, iar poliţia a confirmat faptul că acesta este în arest şi a cooperat în această investigaţie. Forţele de ordine analizează acum materialele înregistrate, în încercarea de a identifica toate victimele.

Cel mai probabil, victimele vor putea să îl dea în judecată pe Matthew Lonard după ce se confirmă că au fost filmate fără acordul lor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult