Un bărbat a crescut larvele găsite în brocoli cumpărat de la supermarket. Progresul, transmis pe Twitter

29.06.2020
Un bărbat a crescut larvele găsite în brocoli cumpărat de la supermarket. Progresul, transmis pe Twitter

Un bărbat din Marea Britanie a descoperit o larvă de fluture într-o pungă de brocoli cumpărată de la un supermarket.

Sam Darlaston, gazdă la radioul KISS FM UK și vegetarian, a decis să crească larva, iar progresul a fost prezentat pe Twitter. El recunoaște că inițial a fost șocat de descoperire, însă, fiind în izolare la domiciliu, s-a bucurat să aibă o nouă activitate.


Darlaston a făcut cercetări și a descoperit specia exactă, Pieris rapae, numită popular albilița. Bărbatul i-a construit larvei, căreia i-a dat numele Cedric, o „casă” și i-a pus la dispoziție brocoli pentru a se hrăni.

Se pare că planta provine din Spania. Tesco i-a returnat lui Darlaston banii dați pe brocoli, mai puțin de o liră sterlină. Bărbatul a cumpărat de bani tot brocoli, în care a dat peste alte șase larve. În total, omul de radio și colegul lui de apartament au crescut șapte fluturi din larvele găsite în produsele cumpărate de la Tesco.

Toți fluturii au fost eliberați în natură.

Nu e primul incident recent de acest fel

O familie din Marea Britanie a cumpărat recent o pungă de brocoli de la un supermarket, iar când au deschis-o, peste două săptămâni, au avut parte de o surpriză. În interior au descoperit o insectă exotică, care era încă în viață, deși punga a stat la frigider. Planta provenea tot din Spania.

Anul trecut, angajații de la un magazin Lidl din Marea Britanie au avut parte de o surpriză când au descărcat marfa. În transportul care venea tocmai din America Centrală, alături de mulțimea de banane se afla un musafir nepoftit: o broască de copac. Animalul, care era în viață, a călătorit 8.500 de kilometri.

Peste ocean, în Australia, o femeie din Queensland a făcut o descoperire neașteptată într-o pungă de fasole pe care a cumpărat-o de la piață. Sandra Hendren a cumpărat fasolea verde de la Start Fresh Fruit Market din orașul Bundaberg. Când a ajuns acasă și a început să gătească, femeia a găsit un inel de aur la fundul pungii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult