Un bărbat care a cumpărat o armă din 1863 a făcut o descoperire neașteptată în interior

14.09.2020
Un bărbat care a cumpărat o armă din 1863 a făcut o descoperire neașteptată în interior

Un bărbat din orașul North Port, statul american Florida, a avut parte de o mare surpriză după ce a cumpărat o armă din 1863. Pușca, folosită în timpul Războiului Civil American (1861 – 1865), era încărcată.

John Pisano a cumpărat arma, un model Springfield 1861, la o licitație online. Aceasta a fost produsă în Connecticut în 1863, la Colt Manufacturing Company.

Citește și: Armata americană testează o lunetă specială, utilă împotriva dronelor

Arma i-a aparținut unui soldat din statul New Jersey. Când a primit-o, Pisano a constatat că aceasta era pregătită să tragă. „Aș fi putut să trag și să ucid pe cineva și cred că aceea persoană ar fi fost o victimă a Războiului Civil”, a declarat bărbatul.

O armă descărcată după 157 de ani

Pisano a descărcat pușca cu ajutorul unui expert local. Jim Morrison, proprietarul J.M. Gun Repair, a declarat că încărcătura părea să fie din anii 1860. El a adăugat că soldatul care a încărcat arma atunci nu s-ar fi așteptat niciodată ca aceasta să fie descărcată în 2020, după un secol și jumătate. „Și-a încărcat arma ca să tragă în luptă”, a spus el.

Springfield 1861

Sringfield 1861, cea mai populară armă de foc din războiul menționat, era încărcată pe gura țevii și folosea gloanțe de tip Minié. Pușca era preferată de soldați, deși existau modele cu repetiție, deoarece era fiabilă, precisă și eficientă la distanțe mari.

Sursa: ABC7

Citește și: Galaxy S20 Tactical Edition: un telefon 5G dezvoltat pentru război

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult