Galaxy S20 Tactical Edition: un telefon 5G dezvoltat pentru război

21.05.2020
Galaxy S20 Tactical Edition: un telefon 5G dezvoltat pentru război

Samsung obișnuiește din când în când să lanseze smartphone-uri din seriile „Active” și „XCover”, care sunt practic reconversii rezistente ale telefoanelor lor de top. Pentru seria Galaxy S20, compania nu pare să adopte această strategie pentru publicul larg, ci dezvoltă un model dedicat exclusiv forțelor amate. Galaxy S20 Tactical Edition este cel mai nou telefon rezistent de la Samsung, cu hardware și software adaptat la condițiile grele de pe frontul de luptă.

Practic, Galaxy S20 Tactical Edition nu este mult diferit la nivel hardware față de un Galaxy S20 obișnuit. Acesta este însă realizat special pentru forțele armate din SUA și este aprobat de Departamentul de Apărare al țării. Mai mult, acesta folosește criptare DualDAR la standardele aprobate de NSA-ul american, pentru a putea transmite date secrete fără posibilitatea de a fi interceptate.

Telefonul nu pare să aibă o carcasă nouă, ci doar primește o husă foarte rezistentă deasupra construcției obișnuite din sticlă. La interior însă, avem de a face cu noi antene care se pot conecta la stații radio și sisteme ale armatei, dar și la servicii standardizate precum 5G și Wi-Fi 6. La nivel software, există posibilitatea personalizării anumitor funcții și butoane pentru acces rapid la anumite capabilități, există un mod nocturn care permite oprirea sau oprirea ecranului fără să fie necesară scoaterea ochelarilor de viziune nocturnă, și un așa numit „stealth mode”, adică un clasic airplane mode, care oprește toate comunicațiile de pe telefon.

galaxy s20 tactical edition using

Telefonul va putea fi folosit în mod landscape, iar ecranul va funcționa cu mănuși. Carcasa de protecție are și un sistem care poate fi montat pe echipamentul de protecție, asemeni altor dispozitive pe care soldații le folosesc.

La nivel de performanță, avem de a face cu același Snapdragon 865 de pe versiunea SUA a telefonului, posibilitatea de a-l transforma într-un PC cu funcționalitatea DeX și o suită de aplicații militare: ATAK, APASS, KILSWITCH și BATDOK.

Cel mai probabil, Samsung Galaxy S20 Tactical Edition va fi livrat la suprapreț față de un model obișnuit pentru soldații americani și mai mult ca sigur, nu vom vedea un astfel de telefon în mâinile unor utilizatori civili. Probabil că nici nu ar merita efortul de a încerca să faci rost de așa ceva, întrucât doar carcasa de protecție pare să fie complet nouă. Hardware-ul telefonului pare să fie identic, în timp ce software-ul are doar aplicații noi preinstalate din fabrică, fiind bazat tot pe Android 10 cu One UI 2.0.

(via Samsung)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult