Un judecător i-a interzis unui cofetar să mai facă aceste fursecuri. Ingredientul bizar pe care îl folosea

27.12.2020
Un judecător i-a interzis unui cofetar să mai facă aceste fursecuri. Ingredientul bizar pe care îl folosea
Foto: Shutterstock

O instanță din Germania i-a interzis unui cofetar să mai facă fursecuri care includ rumeguș, potrivit Juris.de, un site de justiție din orașul Losheim.

Potrivit sursei citate, cofetarul respectiv, al cărui nume nu a fost făcut public, are o afacere în care livrează dulciuri direct la locuințele clienților. Sortimentul cu rumeguș era produs de către acesta de 20 de ani.

Instanța a decis că acesta nu este un ingredient potrivit pentru a fi consumat de oameni. „Aceste fursecuri nu trebui să ajungă în lanțul de distribuție de alimente deoarece nu sunt sigure și nu sunt potrivite pentru consumul uman”, a transmis instanța.

Cofetarul susține că a informat autoritățile încă din anul 2004 în legătură cu ingredientul neobișnuit folosit, dar că nu a primit niciun răspuns. Acesta susține că folosește rumeguș „microbiologic” ca înlocuitor pentru făină. Furnizorul este, potrivit lui, un retailer de produse naturale.

Citește și: Păianjenii duși în spațiu au țesut pânze eficiente, dar a fost necesar un „ingredient” neașteptat

Furnizorul a declarat, în instanță, că rumegușul este un „produs vegetal”. Procesul a început în 2017, când inspectorii ai autorităților i-au interzis cofetarului să mai vândă produsele disputate.

Antreprenorul va face apel la decizia instanței la curtea de apel din Baden-Württemberg.

Nu este prima dată când o asemenea „făină” este folosită în alimentație. În secolul 18 a fost produsă, în Europa, pâine „low cost” care includea rumeguș, potrivit The Cornucopia Institute, o organizație din SUA.

Sursa: DW

CITEȘTE ȘI:

Un ingredient pentru tigăi de gătit, folosit pentru a crea vopsea super-albă care respinge 98% din căldura soarelui

Preparate din carne de pui crescută în laborator, servite în restaurante la prețul celor din carne „premium”

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult