Un oficial guvernamental a golit un lac artificial pentru a-și recupera telefonul

29.05.2023
Un oficial guvernamental a golit un lac artificial pentru a-și recupera telefonul
Foto: Pixabay/Camera-man

Un oficial guvernamental a ordonat golirea unui lac artificial după ce și-a scăpat telefonul în acesta.

Golirea lacului, care avea aproximativ 2 milioane de litri de apă, a durat trei zile. Incidentul s-a petrecut în statul Chhattisgarh din India, care este afectat de secetă.

Cel care și-a scăpat smartphone-ul în lac, în timp ce făcea un selfie, se numește Rajesh Vishwas și este un inspector responsabil cu siguranța alimentară. Bărbatul a susținut că a golit lacul deoarece pe dispozitiv avea date guvernamentale importante. Însă presa și politicieni din opoziție l-au acuzat pe oficial că a abuzat de poziția lui.

Nu știm exact despre ce model de smartphone este vorba, dar presa locală scrie despre un Samsung în valoare de 1.200 de dolari. Potrivit unor surse, telefonul este un Galaxy S23 Ultra.

Citește și: Un telefon pierdut în mare de un bărbat a fost recuperat, în stare de funcționare, peste câteva săptămâni

Inițial, Vishwas, în vârstă de 32 de ani, a trimis scafandri să caute dispozitivul în Barajul Kherkatta. Aceștia nu au reușit să îl găsească, dar bărbatul nu s-a oprit acolo. A adus o pompă Diesel de mare putere pentru a goli lacul.

Operațiunea lui Vishwas a fost oprită de un alt oficial, responsabil cu resursele de apă. Acesta a primit o plângere de la un cetățean, nemulțumit de acțiunile lui Vishwas. Telefonul a fost recuperat, dar nu mai funcționa. Galaxy S23 Ultra este rezistent la apă, dar această caracteristică este testată până la adâncimi de maxim 1,5 metri, timp de 30 de minute.

Bărbatul a fost suspendat, iar o anchetă a fost deschisă. „Apa este o resursă esențială și nu poate fi irosită în acest mod”, a declarat Priyanka Shukla, un alt oficial guvernamental.

Cu apa respectivă puteau fi irigați 6 kilometri pătrați de teren agricol.

Sursa: BBC News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult