Un submarin a ieșit la suprafață pentru a le permite marinarilor să facă o baie în mare

24.06.2020
Un submarin a ieșit la suprafață pentru a le permite marinarilor să facă o baie în mare

O imagine cu marinarii de pe un submarin militar norvegian care fac baie în Marea Nordului într-o zi caniculară a devenit virală pe internet.

Peste 20 de bărbați și femei, în bermude și bikini, pot fi văzuți pe coca navei KNM Uthaug, într-un fiord norvegian.

„Militarii noștri trebuie să se răcorească de asemenea în canicula verii”, a scris ministrul apărării din statul scandinav, Frank Bakke-Jensen, după ce a publicat imaginea pe Facebook. „Acești oameni petrec mare parte din viețile lor sub apă. În acest weekend au ieșit la suprafață pentru o pauză binemeritată, ceva aer proaspăt și o baie răcoritoare”, a adăugat el.

Un submarin foarte silențios și manevrabil

Norvegia are o flotă de șase submarine de atac, care apără flancul nordic al NATO.

Foto: Flickr/Carl Erik Nyvold

KNM Uthaug este un submarin din clasa Ula, asamblat în Germania. Nava are o lungime de 59 de metri și un echipaj de 21 de persoane. În imaginea partajată de Bakke-Jensen se pare că toți marinarii au ieșit la suprafață.

Uthaug are propulsie Diesel și electrică și se numără printre cele mai silențioase și manevrabile submarine din lume.

Nava este înarmată cu torpile și are o autonomie de 8.000 de km la viteză de 15 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge submarinul, sub apă, este de 43 km/h (20 km/h la suprafață), iar adâncimea maximă la care a fost testată nava este de aproximativ 200 de metri.

Sursa Yahoo! News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult