NATO cere ajutorul startup-urilor pentru procesarea și interpretarea datelor radar

22.05.2020
NATO cere ajutorul startup-urilor pentru procesarea și interpretarea datelor radar

NATO a anunțat că organizația sa Communications and Information Agency (NCI) vrea să obțină de la startup-uri și inventatori noi tehnologii de procesare a datelor obținute de radar.

Alianța, din care face parte și România, vrea să aibă o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă în aer, potrivit unui comunicat al NCI Agency.

Sunt încurajate să aplice firme și companii din toate cele 30 de țări membre NATO. În țara noastră, organizația folosește date, pe lângă cele primite de la radarele militare, inclusiv de la stația Bârnova din Iași.

Prin intermediul celei de a cincea ediții a The Defence Innovation Challenge, organizația militară vrea să se asigure că beneficiază de cele mai noi inovații în domeniul radar și să își perfecționeze capacitatea de procesare și interpretare a datelor obținute prin intermediul acestei tehnologii.

Tehnologiile acceptate

Cele mai bune proiecte vor primi finanțare și vor fi integrate în sistemele NATO.

Sunt acceptate inclusiv tehnologii care folosesc inteligența artificială și algoritmi machine learning. De altfel, inteligența artificială este este un element extrem de important în domeniul militar. Australia a primit prima dronă care poate zbura folosind această tehnologie.

Entitățile interesate pot aplica la competiția The Defence Innovation Challenge până pe 15 iunie. Evaluarea proiectelor va fi făcută în a doua parte a verii.

CITEȘTE ȘI: Autocolantul anti-radar, posibilă soluţie pentru evitarea amenzilor de circulaţie

CITEȘTE ȘI: Radarul RANGE-R e depăşit. Cercetătorii au descoperit cum poţi „vedea” prin pereţi cu ajutorul semnalelor Wi-Fi

CITEȘTE ȘI: A fost inventat „radarul de zgomot”, care poate acorda amenzi pentru şoferii maşinilor zgomotoase

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult