Un suspect de COVID-19 a murit după ce familia i-a scos accidental ventilatorul ATI din priză

20.06.2020
Un suspect de COVID-19 a murit după ce familia i-a scos accidental ventilatorul ATI din priză

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din India a murit într-un spital după ce familia, care îl vizita, i-a scos din greșeală ventilatorul ATI din priză. Rudele ar fi conectat la rețeaua electrică un ventilator normal cu elice, deoarece era foarte cald.

Incidentul s-a petrecut la Maharao Bhim Singh (MBS) Hospital zilele trecute. O comisie alcătuită din trei persoane, angajați ai centrului medical, anchetează cazul, transmite The Indian Express.

Ventilatorul ATI a mai funcționat o vreme pe baterie

Fiind caniculă, membrii familiei pacientului au adus cu ei un ventilator portabil la spital. Cum nu au găsit o altă priză, aceștia au folosit-o pe singura disponibilă, chiar dacă avea un cablu conectat. Văzând că nu s-a oprit nimic în încăpere, rudele nu s-au impacientat. Totuși, ventilatorul ATI a rămas fără energie după 30 de minute în care a funcționat pe baterie.

Pacientul a murit, în ciuda eforturilor de a-l resuscita făcute de personalul medical.

Bărbatul fusese izolat într-o rezervă după ce personalul medical a crezut că suferă de COVID-19. Testele ulterioare au ieșit negative, dar bărbatul a fost conectat la un ventilator deoarece era în stare gravă. Boala de care suferea nu a fost anunțată.

Familia victimei a refuzat să coopereze cu comisia de anchetă, iar după incident s-au certat cu personalul medical, care le-a reproșat faptul că nu au cerut permisiunea pentru a aduce cu ei un ventilator.

Cazul este anchetat de poliție.

Foto: Profimedia Images. Publicdomainpictures.net

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult