Un suspect de COVID-19 a murit după ce familia i-a scos accidental ventilatorul ATI din priză

20.06.2020
Un suspect de COVID-19 a murit după ce familia i-a scos accidental ventilatorul ATI din priză

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din India a murit într-un spital după ce familia, care îl vizita, i-a scos din greșeală ventilatorul ATI din priză. Rudele ar fi conectat la rețeaua electrică un ventilator normal cu elice, deoarece era foarte cald.

Incidentul s-a petrecut la Maharao Bhim Singh (MBS) Hospital zilele trecute. O comisie alcătuită din trei persoane, angajați ai centrului medical, anchetează cazul, transmite The Indian Express.

Ventilatorul ATI a mai funcționat o vreme pe baterie

Fiind caniculă, membrii familiei pacientului au adus cu ei un ventilator portabil la spital. Cum nu au găsit o altă priză, aceștia au folosit-o pe singura disponibilă, chiar dacă avea un cablu conectat. Văzând că nu s-a oprit nimic în încăpere, rudele nu s-au impacientat. Totuși, ventilatorul ATI a rămas fără energie după 30 de minute în care a funcționat pe baterie.

Pacientul a murit, în ciuda eforturilor de a-l resuscita făcute de personalul medical.

Bărbatul fusese izolat într-o rezervă după ce personalul medical a crezut că suferă de COVID-19. Testele ulterioare au ieșit negative, dar bărbatul a fost conectat la un ventilator deoarece era în stare gravă. Boala de care suferea nu a fost anunțată.

Familia victimei a refuzat să coopereze cu comisia de anchetă, iar după incident s-au certat cu personalul medical, care le-a reproșat faptul că nu au cerut permisiunea pentru a aduce cu ei un ventilator.

Cazul este anchetat de poliție.

Foto: Profimedia Images. Publicdomainpictures.net