Un utilizator de dronă a dat peste o pădure ciudată în Siberia

26.06.2020
Un utilizator de dronă a dat peste o pădure ciudată în Siberia

Fostul revoluționar și lider comunist Vladimir Lenin este încă adulat în Rusia. Un utilizator de dronă a fotografiat o pădure în forma numelui primului conducător al Uniunii Sovietice.

Fotograful Slava Stepanov a făcut descopeirea în apropiere de orașul Tyukalinsk din Siberia. Din dronă se observă cum copacii formează, în litere chirilice, cuvântul „LENIN”. Cei care merg prin pădure nu observă acest lucru.

Pădurea are o lungime de 300 de metri și a apărut la un moment dat în imaginile din satelit realizate pentru Google Maps. Stepanov a vrut să vadă dacă pădurea mai există și în ce stare se află.

Originile exacte ale formațiunii nu se cunosc. Stepanov spune că a fost realizată, cel mai probabil, în anii ’70 pentru un eveniment comunist.

Pădurea nu este chiar unică. Un fermier din Texas a plantat una similară în anii ’90, care reprezintă numele său, „LUECKE”.

Istoria numelui Lenin

Vladimir Ilici Lenin (1870 – 1924) a fost un revoluționar rus care a fost primul conducător al Uniunii Sovietice și fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism. „Lenin” nu era numele cu care politicianul s-a născut.

Se crede că Vladimir Ilici l-a ales în tinerețe ca reacție la pseudonimul „Volghin” – care vine de la râul Volga -, folosit de teoreticianul marxist Gheorghi Plehanov. Lenin a ales un pseudonim care vine de la râul Lena. Acesta este mai lung și curge în direcția opusă față de Volga.

Utilizatorii de dronă dau deseori peste scene interesante. Tot în Rusia, un pilot a surprins scene „fierbinţi” în turla unei biserici.

Foto: Instagram/stepanovslava

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult