Unde poti vinde bijuterii din aur la pret bun in Bucuresti ?

24.05.2021
Unde poti vinde bijuterii din aur la pret bun in Bucuresti ?

Oricare dintre noi, la un moment dat în viață, ne putem afla în fața unor situații neprevăzute, care ne pot scoate bani frumoși din buzunar. Din păcate, nu toată lumea dispune de sumele de bani necesare pentru a ieși cu bine din aceste situații dificile, așa că recurgem la metoda clasică: împrumutul. Fie că apelăm la rude și prieteni, încercăm să contractăm un împrumut la bancă sau o instituție financiară, de regulă reușim să ieșim la un liman. Dar ce te faci atunci când ai nevoie urgentă de bani și nu găsești pe nimeni care să îți ofere rapid suma de care ai nevoie, sau măcar o bună parte din ea? Răspunsul este chiar simplu: apelezi la o casă de amanet, nu pentru a lăsa gaj anumite bunuri pentru o sumă de bani, ci pentru a valorifica unele bijuterii din aur, argint sau chiar și alte metale prețioase, pe care nu le mai porți, sau pe care le-ai primit mai de mult și de care nu te mai leagă nicio amintire.

Obții rapid banii de care ai nevoie!

Procedeul prin care poți să vinzi la o casă de amanet bijuteriile pentru a obține banii de care ai nevoie nu este deloc unul dificil. Astfel, recomandarea noastră este să nu te arunci ”cu capul înainte” după cum se spune, chiar dacă timpul te presează. Prin urmare, mergi la mai multe case de amanet, de preferat unele despre care ai auzit sau ai citit că au referințe bune, și vezi care ar fi ofertele pe care le primești, și alege-o pe cea care este în avantajul tău. Cu siguranță va avea loc o evaluare a bijuteriilor sau obiectelor din aur, argint și nu numai pe care tu vrei să le valorifici, iar apoi vei primi o ofertă, pe gram de metal. Dacă tu accepți sau nu, este o decizie care îți aparține în totalitate, nimeni nu are dreptul să te oblige să faci ceva ce nu îți dorești.

După cum probabil ți-ai dat deja seama, cu cât bijuteriile sunt mai valoroase, au mai multe karate, sunt într-o stare mai bună, vei primi mai mulți bani. Asta nu înseamnă că vei fi refuzat dacă starea bunurilor tale nu este una la superlativ, doar că suma pe care ți-o vor oferi nu va fi una chiar atât de ridicată.

Cu siguranță valorificarea bijuteriilor vechi, sau a celor fără valoare sentimentală pentru tine se va dovedi cea mai bună metodă de a obține banii de care ai nevoie, rapid și fără complicații!

Vinde pe Internet!

Dacă varianta cu amanetul nu este una pe placul tău, poți să încerci să le valorifici pe un site de anunțuri de pe internet. Evident, mai înainte să îți faci cont și să le pui spre vânzare, trebuie să treci obligatoriu pe la un bijutier sau evaluator pentru a afla care este suma pe care ai putea să o ceri pentru ele. Fii foarte atent/ă, pentru că este posibil ca printre cei care vor dori să-ți cumpere bunurile se află și multe persoane de o moralitate îndoielnică, și poți fi lesne păcălit/ă.

Mergi la un magazin de bijuterii

Pentru cei cărora nici amanetul, și nici vânzarea pe internet nu este o soluție, mai avem o sugestie: mergi la un magazin de bijuterii și interesează-te dacă fac sau nu achiziții. Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci vezi ce sumă poți primi pe bunurile tale. Evident, cu cât avem de a face cu o calitate mai bună, cu atât suma obținută va fi ceva mai ridicată.

Cum procedez dacă vreau să apelez la un amanet?

Ai stat și ai analizat sugestiile noastre și ai ajuns la concluzia că valorificarea bijuteriilor din aur și argint la o casă de amanet este soluția care te avantajează cel mai mult. Perfect! Dar care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi în continuare? Citește rândurile următoare și află ce trebuie să faci.

Apelează la firme de prestigiu

Pentru a vinde bijuterii sau alte obiecte din aur sau alte bunuri din metale prețioase la amanet, recomandarea noastră este să apelezi la firme de prestigiu. Așa ești sigur că nu vei fi nevoit să plătești anumite comisioane sau costuri ascunse pe care firmele ”no name” vor încerca să ți le pună ”în cârcă”.

Anunță că vrei vânzare, nu amanetare

Atunci când te prezinți cu bijuteriile la amanet, anunță de la început că vrei să le vinzi, nu să le amanetezi. În acest caz vei avea parte de o evaluare gratuită rapidă, și vei afla care este suma pe care ți-o pot oferi în schimb. Dacă ești de acord, urmează să se facă toate actele necesare, în urma cărora tu nu ai nicio obligație. Nu-ți face griji, la o casă de amanet care se respectă, prețul oferit pe gram nu este mai mic decât la un magazin de bijuterii.

Gândește-te bine înainte de a vinde!

Chiar dacă este vorba despre niște bijuterii vechi, care nu îți sunt pe plac, și pe care nu le folosești, de multe ori aceste obiecte au o valoare sentimentală mai mare decât cea materială. Prin urmare, gândește-te bine dacă într-adevăr vrei să renunți la ele, dacă nu ai cumva și altă posibilitate de a obține banii de care ai nevoie, și tot așa. În cazul în care nu te leagă nimic de acele bunuri, atunci nu ai niciun motiv să nu le valorifici pentru a obține banii de care ai atât de multă nevoie!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult