VIDEO: F-22 așa cum nu l-am mai văzut. Manevre spectaculoase făcute de cel mai scump avion de vânătoare

16.11.2020
VIDEO: F-22 așa cum nu l-am mai văzut. Manevre spectaculoase făcute de cel mai scump avion de vânătoare
Foto: captură din video

Există un motiv întemeiat pentru care SUA nu a vândut avionul de vânătoare F-22 Raptor niciunei alte țări. Acesta este, potrivit multor experți, cel mai performant avion de vânătoare din lume.

Un nou clip video, publicat de F-22 Raptor Demo Team, ne arată de ce este capabil F-22.

Citește și: VIDEO: Aterizare spectaculoasă făcută în munți de un avion militar Rafale

Aeronava nu este doar invizibilă pe radare, ci este capabilă și de manevre imposibile pentru alte avioane. Asta înseamnă că F-22 – avion gândit să își anihileze adversarii de la mare distanță, înainte ca ei să îl detecteze – este mai mult decât capabil să lupte de aproape cu alte modele supermanevrabile, așa cum sunt Sukhoi Su-35 sau Su-27.

Sukhoi Su-35 (Foto: Wikipedia)

În acest clip video, spectaculos, avionul este pilotat de maiorul Joshua „Cabo” Gunderson, comandantul F-22 Raptor Demo Team. Filmările au fost realizate în luna martie a acestui an în apropierea bazei aeriene Joint Base Elmendorf-Richardson (JBER), din Alaska.

Performanțele extraordinare costă, însă. F-22 Raptor este cel mai scump avion de vânătoare din lume. O unitate costă aproximativ 150 de milioane de dolari. Prin comparație, un F-35A are prețul de circa 94 de milioane de dolari/unitate.

Citește și: VIDEO: Manevrele pe care le face în carlingă un pilot de Super Hornet pentru a ateriza pe portavion, în plină furtună

Deși a fost gândit ca avion de vânătoare, F-22 poate îndeplini și misiuni de atac la sol sau de război electronic.

Sursa: YouTube/F-22 Demo Team

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult