VIDEO: Manevrele pe care le face în carlingă un pilot de Super Hornet pentru a ateriza pe portavion, în plină furtună

14.10.2020
VIDEO: Manevrele pe care le face în carlingă un pilot de Super Hornet pentru a ateriza pe portavion, în plină furtună
Foto: captură din video

Procedura prin care un avion aterizează pe portavion a fost surprinsă și dintr-o altă perspectivă, interesantă. Un clip video filmat din carlinga unei aeronave F/A-18F Super Hornet arată mișcările pe care le face pilotul cu manșa și maneta de gaze atunci când aterizează manual pe pista de aterizare aflată în mișcare.

Clipul nu este nou și arată o aterizare efectuată pe USS Enterprise, un portavion care a fost scos din serviciul activ în 2012.

Citește și: US Navy lansează foste camioane de pe portavioane pentru a testa noile catapulte

Aterizarea a avut loc pe vreme rea, potrivit pilotului din înregistrare, Austin Hulbert, care deține canalul de YouTube pe care a fost publicat clipul video. Ploua atât de tare încât pilotul nu putea vedea semnalele vizuale de pe portavion care îl ajută în mod normal să aterizeze, așa că a trebuit să se bazeze pe instrucțiunile radio primite de la oamenii de pe punte.

O aterizare pe portavion destul de dură

Hulbert spune că mișcările făcute cu manșa și maneta de gaze sunt mai mari decât cele efectuate în timpul procedurii în mod normal, pe vreme bună.

Citește și: Încă o țară va intra în clubul select al celor cu portavioane

Aterizarea este dură și se vede cum un obiect zboară prin carlingă imediat după ce avionul este prins de cablul de pe punte. Pilotul explică că este vorba despre un card care era necesar pentru a face realimentarea în aer în cazul în care nu ar fi reușit să aterizeze pe portavion din cauza condițiilor meteo.

Via The Aviationist

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult