VIDEO: Aflăm un detaliu nou despre Sukhoi Su-57 „Felon”, avionul invizibil al lui Putin

01.03.2021
VIDEO: Aflăm un detaliu nou despre Sukhoi Su-57 „Felon”, avionul invizibil al lui Putin
Foto: Profimedia Images

Un nou clip video în care apar patru Su-57, apărut recent pe internet, a dezvăluit ceva ce nu multă lume știa despre avionul militar, invizibil pe radar. Aeronava este foarte zgomotoasă.

În materialul video, filmat undeva în Rusia, se aude zgomotul ascuțit făcut de avion atunci când se apropie de cel care filmează. Un lucru e clar în ceea ce privește Su-57: poate nu îl vezi pe radar când se apropie, dar cu siguranță îl auzi de la mare distanță!

Avionul de generația a 5-a a fost prezentat în 2010 de către Rusia și India. Ulterior, New Delhi a ieșit din afacere, iar proiectul a fost dezvoltat de Moscova pe cont propriu.

Citește și: Două avioane militare Rafale au lăsat un sat fără electricitate. Manevra extrem de periculoasă făcută de piloți

Cunoscut inițial ca T-50 sau PAK-FA, modelul a fost ulterior botezat oficial Su-57, iar numele de cod pe care i l-a dat NATO (așa cum a făcut cu multe alte aeronave rusești de-a lungul timpului) este „Felon”.

Su-57 la MAKS 2019 (Foto: Wikipedia)

Su-57 este un avion de mari dimensiuni, care poate îndeplini sarcini multiple, de la vânătoare, până la atac la sol și anti-navă. La fel ca alte modele de ultimă generație, precum F-22 sau F-35, „Felon” transportă armele în interior.

Deși se pare că nu este foarte menevrabil, avionul este dotat cu un tun automat, pentru confruntările de aproape cu alte aeronave.

Sursa: Popular Mechanics

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult