Xiaomi a prezentat CyberBot, un robot biped similar cu cel anunțat de Tesla

12.08.2022
Xiaomi a prezentat CyberBot, un robot biped similar cu cel anunțat de Tesla

Robotul Optimus de la Tesla, sau „Tesla Bot” este un concept cel puțin ciudat de la o companie cunoscută în special pentru mașini electrice. Se pare însă că simplul fapt că Elon Musk a anunțat anul trecut pe scenă un astfel de robot, a stârnit deja un val de „clone”, primul astfel de model fiind produs chiar de către Xiaomi, care a prezentat la lansarea noului MIX Fold 2 și CyberOne, un robot umanoid. Acesta nici măcar nu este primul robot Xiaomi, compania anunțând anul trecut o clonă a câinelui robot Spot de la Boston Dynamics.

CyberBot este o altă „clonă” Xiaomi a unui robot deja existent

Desigur, CyberOne este un prototip și nu un produs final. În timp ce Tesla promite că roboții săi umanoizi vor putea prelua anumite activități repetitive și plictisitoare de la personalul din fabrici, robotul Xiaomi pare să fie o soluție în căutarea unei probleme. Momentan nu are foarte multe utilități, însă acesta este echipat cu tot felul de senzori și algoritmi AI care îl ajută să identifice persoane și alte obiecte din jur.

CyberOne este unul dintre cei mai mari roboți umanoizi din prezent, cu o înălțime de 1,77m și o greutate de 52 de kilograme. Acesta poate să ridice și să care obiecte de până la 1,5 kg greutate în fiecare mână, acesta putând chiar să răspundă la astfel de comenzi din partea oamenilor. Totuși, motoarele care controlează mâinile nu pot face mult mai multe activități care necesită forță mare, întrucât fiecare cântărește doar 500 grame.

Robotul Xiaomi folosește un sistem de senzori care îi asigură vedere 3D, Mi-Sense, alături de algoritmi avansați care permit identificarea anumitor persoane, anumitor gesturi sau chiar expresii faciale. CyberOne poate să identifice 85 de sunete din jurul său, iar fața robotului este acoperită cu un panel OLED care poate afișa diverse informații sau chiar conținut interactiv.

Spre diferență de Tesla, care speră să aibă un prototip funcțional de Optimus în septembrie și care probabil că speră să îl pună în viitorul apropiat la „muncă” în fabricile sale, Xiaomi nu are astfel de ambiții momentan. Se pare însă că robotul Xiaomi este mai degrabă un soi de asistent virtual biped, care să poată și interacționa cu obiectele din jur, în timp ce robotul Tesla este o mașinărie destinată liniilor de producție.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult