Elon Musk spune că va prezenta o versiune funcțională a robotului biped Optimus în 2022

05.06.2022
Elon Musk spune că va prezenta o versiune funcțională a robotului biped Optimus în 2022

Elon Musk susține de mulți ani că Tesla nu este obligatoriu o companie care produce mașini, ci mai degrabă roboți, întrucât fiecare dintre mașinile sale vor putea, eventual, să fie conduse în mod autonom de software-ul Full Self-Driving. Totuși, capabilitățile de condus autonom ale mașinilor Tesla sunt încă într-un stadiu destul de nefinisat. Astfel, atunci când a dezvăluit un robot umanoid numit Optimus, capabil să preia din munca oamenilor, mulți au privit acest produs cu scepticism, întrucât astfel de roboți ar avea nevoie de capabilități și mai avansate de navigație și mișcare. Musk spune însă că dorește să demonstreze robotul într-o versiune funcțională, în luna septembrie.

Robotul Optimus a fost anunțat anul trecut doar sub formă de concept

Anul trecut, în cadrul evenimentului AI Day, Elon Musk a prezentat ceea ce la momentul respectiv se numea „Tesla Bot”, pe care apoi l-a redenumit în Optimus. Acest robot, creat în laboratoarele Tesla, ar putea fi folosit în anumite domenii pentru muncă „plictisitoare”. Este vorba despre acțiuni repetitive, care ar putea fi realizate și de roboți. Totuși, după prezentare și specificații, atunci când a venit vorba despre prezentarea robotului, Musk a adus pe scenă un om într-un costum de plastic.

În 2022, Musk spune că AI Day se va muta din luna august în septembrie, pentru a putea prezenta pe scenă robotul Optimus într-o versiune funcțională. Desigur, acela va fi un prototip, însă acesta ar trebui să fie într-o măsură funcțional, chiar dacă nu complet operațional.

Robotul Tesla va fi realizat în așa fel încât să nu poată răni oamenii din jur, având o putere limitată. De asemenea, acesta nu se va putea deplasa cu viteză foarte mare, o persoană adultă putând atât să fie mai puternică decât robotul, cât să poată și fugi mai repede. Dar dacă robotul nu este periculos, ne putem întreba de ce am avea nevoie să fugim mai repede decât el.

Rămâne de văzut dacă robotul Optimus va deveni o realitate la AI Day anul acesta sau dacă este încă un produs care va rămâne doar în imaginația lui Elon Musk.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult