Yi Technology va prezenta drona Erida cu trei motoare şi filmare 4K la CES 2017

29.12.2016
Yi Technology va prezenta drona Erida cu trei motoare şi filmare 4K la CES 2017

Tot mai multe companii din China confirmă prezenţa la CES 2017, una dintre acestea fiind Yi Technology (susţinută de Xiaomi), cunoscută pentru camerele de acţiune performante cu preţuri accesibile. Aceasta va aduce la CES noua sa dronă cu trei elice numite Erida, echipată cu o cameră de acţiune 4K şi un stabilizator de imagine electronic. Erida promite a fi una dintre cele mai performante drone orientate către consumatori promiţând viteze mult mai mari decât ale concurenţei directe, cât şi autonomie de invidiat.

Yi Erida nu abordează designul deja cunoscut al modelelor de la DJI cu patru elice. Aceasta este realizată din fibră de carbon, pentru a reduce greutatea, compania chineză lăudându-se cu viteze de până la 120 de km/h. De asemenea, autonomia unei drone de acest gen este de aproximativ 20-25 de minute, în timp ce Yi Technology susţine că în testele sale, drona Erida a funcţionat fără oprire timp de 40 de minute.

Drona este echipată cu o cameră de acţiune Yi Camera cu capabilităţi de filmare 4K la 60 de cadre pe secundă, care poate să înregistreze până la 120 de minute de material video la o singură încărcare. Nu în ultimul rând, drona este echipată cu un stabilizator electronic, alimentat de bateria internă a dronei.

Cu siguranţă însă, având în vedere utilizarea de materiale scumpe precum fibra de carbon şi integrarea de funcţii avansate precum stabilizator de imagine şi o cameră video 4K performantă, preţul pentru Yi Erida nu va fi deloc mic, ci probabil că va fi pe la nivelul ofertei producătorilor consacraţi de drone precum DJI, sau chiar va depăşi aceste preţuri. Vom afla mai multe detalii despre această dronă odată ce CES 2017 începe la începutul anului viitor în Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult