Detaliile despre noua dronă DJI Air 2S au scăpat pe internet. Vine cu îmbunătățiri semnificative

07.04.2021
Detaliile despre noua dronă DJI Air 2S au scăpat pe internet. Vine cu îmbunătățiri semnificative

Drona DJI FPV reprezintă intrarea companiei chineze pe o nouă nișă de camere zburătoare, însă compania nu ignoră segmentul care a consacrat acest brand: dronele cu camere performante. Dacă DJI Mini 2 este o dronă potrivită începătorilor și celor care își doresc ceva cât mai portabil, modelele Mavic Air din trecut s-au dovedit a fi dedicate pasionaților și celor care nu au nevoie obligatoriu de performanță de top. Acest segment pare să fie destul de mare, întrucât compania pregătește acum Mavic Air 2S, un upgrade semnificativ față de generația anterioară.

DJI Air 2S păstrează forma modelului precedent

Ne-am fi așteptat ca DJI să lanseze nomi modele Mavic Pro sau Zoom, întrucât acestea sunt cele mai vechi drone din gama din prezent a companiei. Totuși, înainte de un refresh al versiunilor profesionale, vine un upgrade pentru gama mid-range. Chiar dacă nu a fost încă anunțată oficial, drona DJI Air 2S apare deja în imagini neoficiale pe internet, cât și într-un clip de promovare, alături de o listă de specificații.

Având în vedere upgrade-urile, este greu de înțeles de ce DJI nu o numește direct Air 3, însă se pare că folosește același corp și aceeași formă generală precum modelul anterior.

Droa folosește un senzor foto mult mai performant

DJI Air 2 va îmbunătăți în primul rând capabilitățile de captură video și foto. În locul vechii camere de 12 megapixeli cu un senzor de jumătate de inch, avem acum un senzor de 1 inch de 20 megapixeli. Acesta va ajuta la captarea unei cantități mai mari de lumină, rezultând în performanță mai bună pe timp de noapte. Ba chiar dimensiunile sale pun acest senzor în apropiere de cel de pe Mavic 2 Pro, care folosește tot un senzor de 1 inch, dar cu optică de la Hasselblad.

Alte îmbunătățiri ar fi compatibilitatea cu OccuSync 3.0, pentru o calitate ridicată a transmisiilor radio a semnalului, lucru care asigură și posibilitatea de a controla drona la distanțe mai mari, cât și compatibilitatea cu noul headset DJI Goggles V2, lansat odată cu drona DJI FPV.

Se pare că DJI Air 2S va folosi un acumulator de 3.500 mAh, iar greutatea va fi cu aproximativ 30 de grame mai mare decât a originalului Air 2.

Având în vedere că avem atât de multe detalii despre DJI Air 2S, este posibil ca o lansare să fie iminentă.

sursa: The Verge, foto Technik News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult