DJI lansează Air 3, o dronă pentru „entuziaști”, echipată cu două camere și autonomie foarte mare

26.07.2023
DJI lansează Air 3, o dronă pentru „entuziaști”, echipată cu două camere și autonomie foarte mare

DJI a dezvăluit Air 3, o nouă dronă din gama pentru „entuziaști”, care intră între modelele pentru consumatori de rând, precum cele din gama „Mini” și cele din gama „Pro” precum modelele Mavic. Aceasta promite un timp de zbor extins față de generația anterioară, dar și o cameră în plus, alături de un sistem nou de detecție a obstacolelor, care poate să ferească drona de pericole la 360 de grade în jurul ei.

DJI Air 3 este echipat cu două camere foarte performante

DJI Air 3 este primul model al seriei Air care face trecerea la un sistem cu două camere, una principală, wide, echipată cu un obiectiv cu distanță focală echivalentă cu 24mm pe full-frame cu diafragmă f/1.7, și un zoom 3X, echivalent cu 70mm cu diafragmă f/2.8. Astfel, ambele sunt foarte luminoase, și beneficiază de senzori de 1/1.3” de 48 megapixeli, identici între ei și similari în dimensiuni cu cei de pe smartphone-uri flagship. Astfel, nu contează dacă filmezi pe camera principală, sau pe zoom, întrucât calitatea va fi la fel pe amândouă.

DJI Air 3 front side

Ambii senzori sunt dotați cu capabilitatea dual-ISO, ceea ce înseamnă că există două valori ISO native, unul pentru lumină puternică și unul pentru lumină slabă. De asemenea, ambii senzori de pe DJI Air 3 permit filmare la 4K 60 FPS cu HDR, sau 4K 100 FPS fără HDR, cât și fotografii în rezoluție de 48 megapixeli. O funcție nouă, dedicată DJI Air 3 este însă posibilitatea de a înregistra simultan pe ambele camere. Rezoluția este limitată însă într-un mod vertical la 2.7K pe camera cu zoom și un clip landscape pe camera principală.

Noua dronă promite autonomie de top și multe upgrade-uri față de Air 2S

La capitolul zbor, DJI Air 3 se laudă cu până la 46 de minute de autonomie cu o singură baterie, în ciuda greutății ridicate, de 720 de grame. Acesta este un upgrade major, întrucât Air 2S, modelul pe care îl înlocuiește în ofertă, zbura doar 31 de minute. Și conexiunea între telecomandă și dronă a fost îmbunătățită, fiind folosit noul standard O4 HD Video Transmission System, care promite conexiuni de până la 20 km distanță atunci când nu sunt obstacole în jur și transmisie de material video la 1080p 60 FPS.

DJI Air 3 bottom

Cei care aleg să cumpere pachetul Fly More Combo, vor beneficia și de o nouă funcție a bateriilor numită Power Accumulation. Atunci când cele trei baterii sunt conectate la dock, apăsarea butonului dedicat permite transferul de energie între baterii, pentru a alimenta complet bateria cu capacitatea cea mai mare.

O altă noutate pentru Air 3 de la DJI este noul sistem de detecție a obstacolelor. DJI spune că acest nou sistem se numește Omnidirectional Obstacle Sensing și este prima dată când îl vedem pe o dronă care nu face parte din gama de produse profesionale ale companiei. Acest sistem a debutat pe seria Mavic 3, iar acum poate fi accesat și de către cei care cumpără DJI Air 3, o dronă mult mia ieftină. Sistemul folosește senzori cu lentile fisheye amplasate pe corpul dronei pentru a detecta obstacole la 360 de grade în jurul acesteia, dar și o pereche de lentile cu zoom, și un senzor 3D TOF pentru a asigura că și partea de jos a dronei este în siguranță.

DJI Air 3 top

DJI demonstrează în clipul său de prezentare cum drona este pusă în modul ActiveTrack într-o pădure și urmărește subiecții fără probleme, ocolind singură copacii și alte obstacole din jur.

Prețul DJI Air 3 pornește de la 1.099 euro

Pachetul de bază, care include drona DJI Air 3, alături de telecomanda DJI RC-N2, cea fără ecran, care se folosește de un smartphone și aplicația de mobil DJI Fly, pornește de a 1.099 de euro și vine cu o singură baterie, un set de elice de schimb și fără o husă de transport. Există și două pachete Fly More. Primul adaugă la pachetul de bază două baterii, încărcătorul, o geantă de transport și mai multe elice de schimb, la 1.349 euro, iar al doilea înlocuiește telecomanda standard cu DJI RC 2, cea cu ecran integrat. Acest pachet costă 1.549 de euro.

Pe site-ul DJI, estimările de livrări sugerează că dronele DJI Air 3 vor ajunge la clienți începând cu primele zile din luna august.

sursa: DJI (oficial)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult