Mavic 3 Pro este noua dronă „profesională” de la DJI, echipată cu trei camere performante

26.04.2023
Mavic 3 Pro este noua dronă „profesională” de la DJI, echipată cu trei camere performante

După ce a lansat în urmă cu doar o săptămână, o dronă profesională pentru platouri de filmare, modelul Inspire 3, echipat cu senzor full frame și preț de peste 15.000 de dolari, DJI anunță o dronă profesională mai „accesibilă”, mai portabilă și echipată cu un sistem de camere avansat. Aceasta se numește Mavic 3 Pro și vine în două variante, una „standard” și una „Cine”, la fel ca modelul „non-pro”, lansat anul trecut. Marele avantaj al acestui nou model este prezența a trei camere, cu distanțe focale diferite.

Mavic 3 Pro folosește un sistem de camere avansat, cu două zoom-uri

Mavic 3 Pro este o dronă superioară modelului Mavic 3 de anul trecut, însă nu este complet diferită. Din punct de vedere al design-ului, construcției și multor dintre capabilități, cele două drone sunt aproape identice. De exemplu, camera principală a noului Pro este tot bazată pe un senzor Micro Four Thirds echipat cu tehnologie Hasselblad, cu o lentilă wide echivalentă cu 24mm. Camera poate filma în 5.1K la maximum 50 de cadre pe secundă, sau la 4K în 120 de cadre pe secundă. Această cameră are și o diafragmă variabilă, care permite setări manuale mai bune pentru filmare manuală, chiar și fără aplicarea de filtre ND.

DJI Mavic 3 Pro camera

Zoom-ul 7x optic de pe Mavic 3 este de asemenea prezent. Acesta are o lentilă echivalentă cu 166mm pe full frame și are acum o diafragmă mai deschisă, la f/3.4. Această cameră poate face si zoom digital până la 28x. În cele din urmă, o cameră complet nouă, oferă un zoom 3x, sau 70mm pe full frame, cu un senzor similar cu cel al smartphone-urilor performante, de 1/1.3”. Această cameră este capabilă de filmare în 4K la 60 de cadre pe secundă. Desigur, modelul de top, varianta Cine permite filmare în format Apple Pro Res, însă modelul non-Cine va permite doar filmare în H264 sau H265 cu profil de culoare D-Log sau D-Log M.

Drona Mavic 3 Pro poate zbura pentru 43 de minute în condiții ideale la o singură încărcare, este echipată cu senzori la 360 de grade pentru a putea evita obstacole în operare și folosește sistemul de conectivitate DJI O3+, care permite operare pe distanțe de până la 15 km fără obstacole care să blocheze semnalul.

Prețul este unul „piperat”, chiar și pentru o dronă profesională

DJI Mavic 3 Pro pornește de la un preț de 11.999 lei în varianta cu telecomandă DJI RC și 14.999 lei în varianta cu telecomandă DJI RC Pro și pachet Fly More Combo. Pachetul extra vine cu trei baterii, un încărcător pentru acestea, filtre ND și elice de rezervă. Există și un pachet care nu a fost încă listat în România, cu telecomandă DJI RC Pro, care ar putea ajunge pe la 4.000 de euro.

DJI Mavic 3 Pro RC Pro

De asemenea, varianta DJI Mavic 3 Pro Cine pornește din start de la un preț semnificativ mai mare, de aproape 5.000 de euro (4.799 dolari). Acest model este echipat cu un SSD de 1 TB intern și cu un port USB cu viteză de transfer de 10 Gbps pentru descărcări rapide.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult