Iată noua dronă DJI FPV, care apare într-un unboxing chiar înainte de anunțul oficial. VIDEO

15.02.2021
Iată noua dronă DJI FPV, care apare într-un unboxing chiar înainte de anunțul oficial. VIDEO

Ultimele câteva drone de la DJI au avut parte de lansări cel puțin ciudate. Nu numai că informații despre acestea au scăpat pe internet înainte de anunțul companiei, dar au ajuns și în magazine înainte ca acestea să „existe” în mod oficial. Următoarea dronă pe care compania o va lansa, modelul DJI FPV, are aceeași soartă și apare pentru prima dată pe internet în cadrul unui clip de tip unboxing de pe un canal de YouTube cu doar 900 de abonați.

Drona DJI FPV încă nu a fost anunțată în mod oficial

DJI FPV este noua dronă a companiei, care, spre diferență de modelele Phantom, Mavic și Inspire de până acum, nu este realizată în mod special pentru fotografie sau filmare aeriană. Dronele de tip FPV (First Person View), sunt realizate pentru a oferi performanță de top și o perspectivă la persoana întâi operatorului, acesta putând vedea într-o cască de tip „VR” fluxul video pe care drona îl trimite.

Aceste drone sunt semnificativ mai performante decât cele tradiționale, fiind mult mai ușor de manevrat și oferind viteze superioare. Există o întreagă comunitate de pasionați de drone FPV în lume, majoritatea fiind nevoiți să își construiască propriile drone, întrucât companiile nu prea vând astfel de produse deja asamblate. Modelul DJI FPV ar putea fi o soluție pentru începători, care încă nu au abilitățile necesare pentru a construi o dronă din piese.

De altfel, dronele folosite în diverse competiții, precum cursele de drone, sunt toate de tip FPV. Cel mai probabil însă, o dronă precum DJI FPV nu va fi comparabilă cu una de curse.

Din unboxing putem observa că DJI a ales un design total diferit față de cel al dronelor tradiționale, realizate pentru fotografie. Pentru că nu este așa important să poți capta peisaje cu camera dronei, aceasta a fost amplasată în partea de sus, pentru a oferi o perspectivă mai bună pentru ce se află în față, nu jos. Apoi, pot fi observați senzori de proximitate, care pot oferi protecție pentru a evita impactul cu alte obiecte, cât și elicele cu trei lamele, diferite față de cele de pe seria Mavic, de exemplu.

Accesoriile sunt diferite în design față de cele de până acum

Ochelarii cu display au un design futurist, iar pentru o conexiune stabilă și pe distanță lungă, aceasta folosește patru antene detașabile, care ies ca niște „țepi” în exterior. Pentru dronele FPV este necesară o conexiune cât mai puternică și o latență cât mai mică, pentru a asigura zborul în siguranță la viteze mari. În ultimul rând, telecomanda dronei seamănă extrem de mult cu un gamepad de console, în special datorită formei. Butoanele și stick-urile analogice nu sunt tocmai ieșite din comun pentru un astfel de dispozitiv pentru dronă.

Având în vedere că DJI FPV este deja în mâinile unor utilizatori, chiar dacă producătorul chinez încă nu a anunțat drona, ne putem aștepta la o lansare oficială în următoarele câteva săptămâni. Se zvonește că debutul este programat pentru luna martie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult