O dronă Amazon pentru livrare a cauzat un incendiu de proporții

29.03.2022
O dronă Amazon pentru livrare a cauzat un incendiu de proporții

Amazon a promis livrări cu drone și chiar a realizat câteva teste în anumite regiuni, însă alte companii au reușit să întreacă deja planurile gigantului online. Proiectul de livrări cu drone pare să fie în urmă, fiind afectat de conflicte interne, amânări și o schimbare rapidă a personalului, ceva ce am auzit și despre divizia sa de roboți pentru smart home anul trecut. Se pare că în 2021, un accident cu o dronă Amazon a creat un incendiu de proporții în Oregon, lucru care a întârziat și mai mult planurile companiei.

Dronă Amazon Prime Air a avut probleme la unul din motoare

Conform Business Insider, motorul unei drone Amazon „Prime Air” MK27 s-a oprit în timpul zborului, iar drona a putut fi văzută cum cade de la o altitudine de 50 de metri. În urma prăbușirii, bateria dronei a izbucnit în flăcări, iar drona a ars în totalitate. Focul s-a răspândit însă, întrucât drona a căzut în timpul verii pe un câmp, extinzându-se pe o suprafață de câteva hectare pe o plantație de grâu.

Aceste date au fost înregistrate de FAA, agenția americană care reglementează aviația. Un alt raport al FAA vorbește despre o altă dronă Amazon care a avut o problemă similară la un motor, care a dus la prăbușire. Din fericire, aceasta nu a luat foc, iar în niciunul dintre incidente nu au existat victime. Totuși, dronele Prime Air MK27 sunt destul de periculoase, în comparație cu alte drone de agrement, pe care le poți cumpăra din magazin, întrucât cântăresc 40 kg fiecare.

Compania promite că aderă la toate regulile de siguranță

Amazon a oferit și o declarație oficială pe baza acestor incidente:

„Prioritatea numărul unu pentru Prime Air este siguranța. Realizăm teste extensive pentru a aduna date care îmbunătățesc în continuu siguranța și fiabilitatea sistemelor și operațiunilor noastre. În timpul acestor teste, dronele zboară peste zone sterile pentru a asigura că angajații noștri sunt feriți de posibile pericole. Urmărim procedurile cu strictețe în felul în care aceste zboruri sunt realizate și cum răspundem la orice incident. În această instanță, am realizat un test cu cea mai înaltă grijă, așa cum este normal în industria aviației. Niciun angajat sau membru al comunității nu a fost supus riscurilor, iar echipa a urmărit toate procedurile de securitate necesare și regulamentul de raportare.”, au declarat reprezentanții companiei.

Proiectul Prime Air, anunțat în 2013, încă nu s-a lansat oficial și nu a realizat încă nicio livrare comercială. Între timp, serviciul concurent Google Wing a realizat deja 100.000 de livrări cu drona, în ciuda faptului că a fost înființat la mai mult timp după soluția Amazon.

sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult