Sony anunță Airpeak, un nou brand de drone care va concura cu DJI

10.11.2020
Sony anunță Airpeak, un nou brand de drone care va concura cu DJI

Sony ar putea fi următorul jucător important de pe piața de drone pentru filmare. Compania japoneză a anunțat un nou brand numit Airpeak, care va prezenta abia anul viitor primele sale produse comerciale. Nu este încă tocmai clar dacă aceste dispozitive vor fi însă concurente pe piață cu modelele DJI pentru consumatori, sau dacă vor să atace piața de drone profesionale, pentru studiouri de producție video.

Airpeak ar putea fi un concurent serios pentru DJI

Momentan, pe piața internațională de drone există doar trei jucători importanți, dintre care unul este dominant. DJI, compania chineză, conduce detașată această piață, fiind urmată de Parrot și Skydio. În timp ce ultimele două branduri au o cotă mică de piață în comparație, DJI se confruntă acum cu probleme cu autoritățile din SUA. Motivele sunt similare cu cele pe care le-am întâlnit și în cazul Huawei: securitatea națională.

Astfel, întrucât dronele DJI sunt supuse riscului de a fi interzise în SUA, o alternativă de la Sony, o companie japoneză, ar putea avea succes rapid în piață. Dronele Airpeak ar putea fi însă preferate în special de către cei care folosesc deja camerele video și foto ale companiei, întrucât ar putea beneficia de performanțe, tehnologii și culori similare, materialele fiind apoi mai ușor de prelucrat la editare.

Sony spune că brandul Airpeak se va baza pe o strategie 3R: Reality, Real-time și Remote, sugerând o calitate bună a imaginii, vizionarea în timp real a materialelor înregistrate și controlul de la distanță. De altfel, aceasta nu este prima dată când Sony se implică în piața de drone. Sony deja operează compania Aerosense, care lucrează cu ZMP pentru a oferi servicii și produse profesionale pentru companii pentru supraveghere, cartografiere sau captură de evenimente live.

Este interesant însă faptul că Sony sugerează că Airpeak va contribui la evoluția domeniului dronelor și vor încerca să ofere valoare creatorilor prin intermediul calității imaginii asigurate de senzorii Sony. Este posibil ca acest lucru să însemne că vor exista și modele mai ieftine care să ofere o calitate ridicată a imaginii.

Următoarele detalii despre AirPeak vor fi oferite abia în primăvara anului 2021, spun reprezentanții Sony.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult