VIDEO: Momentul când o dronă rusească este doborâtă cu un băț de un soldat ucrainean. Motivul alegerii acestei „arme”

24.08.2023
VIDEO: Momentul când o dronă rusească este doborâtă cu un băț de un soldat ucrainean. Motivul alegerii acestei „arme”

Dronele joacă un rol foarte important în războiul din Ucraina, iar doborârea acestor vehicule aeriene este o activitate costisitoare. Sunt necesare arme speciale, sisteme pentru războiul electronic sau sunt utilizate chiar rachete sol-aer în valoare de milioane de dolari unitatea.

Soldații ucraineni au reușit, însă, să elimine o dronă rusească folosindu-se de un băț. La prima aruncare, un militar a lovit drona, dar aceasta a continuat să zboare. A urmat o nouă încercare, făcută de altcineva, cu o creangă mai mare, încununată de succes. Drona a fost doborâtă.

Clipul video a fost publicat în comunitatea r/CombatFootage de pe Reddit și provine de pe canalul Supernova+ de pe Telegram, care distribuie conținut legat de războiul din Ucraina.

Ukrainian soldier takes down russian drone with a stick
by u/tomina69 in CombatFootage

Unii oameni s-au întrebat de ce pilotul dronei nu a mișcat-o după ce a fost lovită prima dată de băț. Există o explicație plauzibilă. Din cauza sistemelor de bruiaj, dronele pierd legătura cu pilotul/centrul de control și coboară automat în apropiere de sol, unde stau până când sunt recuperate sau rămân fără baterie.

Soldații ucraineni nu au folosit o armă de foc pentru a neutraliza drona din două motive. În primul rând, zgomotul făcut de împușcătură le-ar fi putut trăda poziția. În al doilea rând, o dronă lovită cu un băț poate fi reparată și folosită apoi împotriva rușilor.

Citește și: Povestea „bomboanelor” letale din Ucraina. Sunt imprimate 3D, îmbunătățite cu ChatGPT și lansate din dronă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult