VIDEO: Momentul când un corb a atacat o dronă care livra cafea

05.10.2021
VIDEO: Momentul când un corb a atacat o dronă care livra cafea
Foto: captură de ecran

Un incident cu un corb și o dronă, desprins parcă din filmul „Păsările” al lui Alfred Hitchcock, s-a petrecut în Canberra, capitala Australiei.

Incidentul, surprins de o cameră, arată cum pasărea atacă drona care se pregătea să livreze cafea. Aparatul de zbor îi aparține firmei Wing, o subsidiară a Alphabet, care deține Google.

Drona îi ducea cafea lui Ben Rogers, un client care folosește serviciile companiei de când orașul a intrat în carantină. Vehiculul aerian zbura pe pilot automat deoarece se afla departe de centrul de comandă.

Corbul a venit de undeva din spate și a lovit coada aparatului. Acesta nu s-a prăbușit și a reușit să livreze cafeaua.

Însă, după acest incident Wing a suspendat livrările în zonă. În această perioadă multe păsări au pui, iar apariția dronelor le stresează.

Foto: Wing

Dronele, atacate frecvent de animale sălbatice

Recent, o altă dronă a fost atacată de un animal. În cazul respectiv, aparatul a fost distrus.

O tânără a pilotat o dronă în Florida Everglades pentru a filma aligatori. În loc să obțină fotografia perfectă pe care și-o dorea, femeia a rămas fără dispozitivul costisitor, care a fost distrus de un animal.

Mai mult, în urmă cu câțiva ani o dronă a fost doborâtă în Olanda de o gâscă.

Sursa: PetaPixel

Citește și: Un vultur a doborât o dronă de 950 de dolari

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult