VIDEO: Un pilot de dronă a salvat viața unui înotător atacat de un rechin

26.07.2021
VIDEO: Un pilot de dronă a salvat viața unui înotător atacat de un rechin
Foto: captură de ecran

Un pilot amator de dronă și-a scos dispozitivul, un model Mavic 2 Zoom, pentru a filma zona Bondi Beach din Australia.

Matt Woods a observat, la scurt timp după aceea, că un pescar se străduia să țină la distanță un rechin Mako agresiv. Bărbatul a reușit să alunge prădătorul folosindu-se de harponul pe care îl avea, dar dădea semne de oboseală. Apoi, rechinul a atacat pluta folosită de scufundător.

Momentul când rechinul a atacat pluta, surprins de dronă.

Woods nu a mai stat mult pe gânduri și a chemat salvamarii. Între timp, el a continuat să monitorizeze situația cu drona.

După aproximativ 30 de minute, salvamarii au ajuns la bărbatul aflat în pericol cu un jet ski. Rechinul s-a speriat și a fugit.

„M-am temut pentru scufundător deoarece rechinul părea agresiv. Nu am mai văzut așa ceva înainte”, a declarat Woods.

Rechinii Mako nu atacă în general oamenii. Sunt cunoscute doar cinci cazuri în istorie, iar dintre acestea doar unul a fost cu victime umane. E posibil ca în acest caz pescarul cu harpon să fi avut un pește prins, care a atras prădătorul.

Nu este prima dată când o dronă salvează un om de un rechin. Anul trecut, un bărbat din Florida și-a înălțat drona pentru a-și filma copiii care se aflau pe plajă când, la câteva zeci de metri de mal, a surprins un rechin de mari dimensiuni. În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane. Dan Watson i-a avertizat imediat, așa că un posibil dezastru a fost evitat.

Sursa: PetaPixel

CITEȘTE ȘI:

Ca-n filmele cu proști: O polițistă a sunat la… poliție, crezând că e urmărită de o dronă

Trei pescari au murit după ce au prins în plase o dronă care a explodat

Cele mai bune fotografii realizate cu drona, premiate la Drone Photo Awards 2020

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult