De ce un DVD şi nu un player video VHS?

18.11.2006
De ce un DVD şi nu un player video VHS?
Puţină atenţie nu strică

Este posibil, dacă nu suntem atenţi, să cumpărăm un player care să nu se potrivească la capitolul conectică cu ce avem acasă. Un exemplu poate fi ca DVD-ul să aibă doar ieşire pe RCA, iar noi să avem acasă doar Euroscart. Există adaptoare care să poată realiza conexiunea, dar ar fi mai practic să le conectăm direct.

Sunt si unele tipuri de DVD playere care nu suportă formatul de sunet 5.1 şi sunt doar stereo, cu un astfel de player neputând realiza niciodată un sistem Home Cinema adevărat.

Trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm sau închiriem un disc DVD ca acesta să fie compatibil cu playerul nostru, respectiv dacă este “+R” sau “-R” şi trebuie să întrebăm şi dacă este Double Layer sau nu. Din experienţă vă pot spune că în momentul în care sistemul dumneavoastră începe să dea “rateuri” la citirea DVD-urilor ar trebui pe cât posibil să evitaţi discurile de curăţat, mai ales dacă acestea au o calitate îndoielnică.

Ar trebui dus la un service autorizat, nu de alta dar playerele DVD pot fi destul de fragile şi se pot defecta ireparabil în caz că încercaţi singuri o astfel de operaţie de curăţare.

Una peste alta, un sistem DVD evte foarte folositor, mai ales atunci când la televizor chiar nu este nimic de văzut. Sincer trebuie să recunosc că mi se întămplă destul de des să aştept să apară DVD-urile cu filme noi şi pentru a le vedea acasă, decât să ma duc la cinema, asta spre ruşinea mea, dar personal prefer să pot să revăd de câte ori vreau o scenă din film, sau sa pun pauză în anumite momente. Şi trebuie să recunoaştem că ideea de a avea propriul nostru cinematograf este destul de tentantă. Oricum acasă chiar nu trebuie să stăm la coadă pentru floricele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News