Leica anunță Cine 1, proiectoare laser 4K cu imagine de 100″ de la distanță de 30cm

03.09.2022
Leica anunță Cine 1, proiectoare laser 4K cu imagine de 100

Compania Leica este cunoscută în principal pentru camerele sale foto premium și, recent pentru parteneriate cu diverse companii din zona smartphone, pentru realizarea de smartphone-uri cu capabilități foto avansate. Zona de proiectoare este una pe care Leica a mai activat din când în când, dar unde nu a făcut mari valuri. Anul acesta la IFA, Leica a anunțat două noi proiectoare laser Cine 1, cu capabilități ridicate, cu prețuri pe măsură și cu posibilitatea de a opera la doar câțiva centimetri de perete.

Proiectoarele Leica Cine 1 folosesc cele mai performante componente din domeniu

Proiectoarele short-throw nu sunt tocmai noi, însă Leica spune că folosește unele dintre cele mai avansate tehnologii disponibile în acest spațiu. Este vorba despre lasere RGB de la Hisense și procesor DLP de la Texas Instrument pentru realizarea a două proiectoare Cine 1, unul care poate afișa o imagine de 100” de la 30 centimetri distanță de perete sau ecranul de proiecție, și unul care poate afișa o imagine de 80” de la o distanță de numai 15 centimetri.

Se pare însă că Leica nu oferă aceste informații doar pentru a fi listate undeva, ci sugerează că acestea sunt distanțele și dimensiunile optime pentru utilizarea proiectoarelor și va oferi chiar și ecrane de proiecție dedicate, vândute separat, și produse de UST. Ecranul de 100” va costa 1.800 dolari americani, iar cel de 80 „doar” 1.600 dolari.

Leica Cine 1

Proiectoarele sunt în rest extrem de performante. Leica Cine 1 cu proiecție la 100” vine cu luminozitate de 2.500 lumeni, în timp ce modelul mai mic vine cu luminozitate de 2.100 lumeni. Această cantitate de lumină o depășește pe cea a majorității televizoarelor din piață și va asigura un contrast mai mare decât pe televizoarele LCD.

Prețurile sunt pe măsura brandului

Fiind proiectoare moderne, ambele vor afișa imagini 4K la 60 Hz și vor beneficia de trei port-uri HDMI, unul dintre ele fiind compatibil cu eARC, câte un USB 2.0 și un USB 3.0, un tunner TV integrat și un slot pentru carduri CI. Proiectoarele vor fi și echipate cu Dolby Atmos 4.2, datorită sistemului audio integrat și vor rula, cel mai probabil, Android TV. Compania spune că vor fi decente și pentru gaming, cu o latență de 30ms.

Prețurile sunt însă pe măsura brandului: 7.900 dolari americani pentru modelul de 100 inch și 6.900 dolari pentru varianta de 80 inch. Lansarea este programată pentru primăvara anului viitor în Europa.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult