Nemţii reinventează DVD-ul care se autodistruge

Nemţii reinventează DVD-ul care se autodistruge

Fie că vor să ne sugereze începutul sfârşitului pentru DVD-uri sau pur şi simplu asistăm la o decizie luată sub influenţa băuturilor alcoolice, un lucru este cert: o companie germană (Einman) a readus în prim plan DVD-ul care se autodistruge, la un an după ce nişte americani (Flexplay Technologies) au încercat marea cu degetul într-o manieră asemănătoare, fără succes.

Timp de 48 de ore, DVD-ul este perfect utilizabil şi poţi face orice îţi trece prin cap cu el: te uiţi la film, îl copiezi, îl dai mai departe – discul nu are nicio protecţie DRM (Digital Rights Management) sau alte chichiţe care să te împiedice să îl multiplici. Însă după scurgerea timpului, va avea loc o ciudată reacţie chimică la nivelul stratului protector şi unitatea optică nu va mai citi DVD-ul.

Cât se poate de penibil. Eu chiar nu înţeleg ce a fost în mintea nemţilor când au conceput aşa ceva. Un disc DVD fără măcar o protecţie simplă este copiat în maximum 15 minute. Ce să mai spunem de tehnicile avansate de protecţie care şi ele sunt elimiante de către tot felul de soft-uri. Ceea ce au făcut cei de la Einman se numeşte… o demonstraţie de prostie.

DVD-ul care se autodistruge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News