Nokia pregătește Streaming Box 8000, un concurent pentru Chromecast și Mi Box

08.11.2020
Nokia pregătește Streaming Box 8000, un concurent pentru Chromecast și Mi Box

Se pare că acel dispozitiv misterios Nokia 8000, care se credea că va fi un telefon mobil, este de fapt un dispozitiv de streaming cu Android TV. Streaming Box 8000 va fi primul „stream box” vândut sub brandul Nokia în Europa și se pare că nu va fi produs de către HMD Global. Primele informații despre acest dispozitiv sugerează că o companie din Austria numită Streamview a licențiat brandul companiei finlandeze pentru a crea o nouă gamă de dispozitive sub acesta.

Streaming Box 8000 de la Nokia promite un procesor puternic și port-uri multe de conectivitate

Nokia Streaming Box 800 este un dispozitiv neobișnuit, întrucât va concura cu soluțiile altor companii precum Xiaomi, în timp ce va oferi, cel puțin în teorie, performanță superioară. Noul dispozitiv va intra pe piață la 100 de euro, un preț mai mare decât ne-am obișnuit să vedem în această gamă de produse. Totuși, Streamview pare să creadă că performanța în plus și câteva avantaje ale cutiei vor justifica prețul.

La baza Streaming Box 8000 stă chipset-ul Amlogic S905X3, care va rula Android 10. La capitolul port-uri de conectivitate, noul box Nokia va beneficia de o mufă Ethernet, USB 3.0 Type-A, USB Type-C, un port Audio optic și un port AV-Out și un HDMI cu output 4K. La conectivitate wireless avem Wi-Fi dual-band și Bluetooth 4.2.

Bluetooth-ul va fi folosit și pentru conectarea telecomenzii, care este neașteptat de mare și care include foarte multe butoane, de la cele cu numere la butoane pentru canale și volum. Nu este clar la ce vor fi folosite toate. Cert este că YouTube, Netflix, Amazon prime Video și Google Play au butoane dedicate pe telecomandă.

Streaming Box 8000 Nokia

Lansarea noului Streaming Box 8000 de la Nokia ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni, înainte de finalul anului 2020.

sursa: Golem.de

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult