Soundbar-ul accesibil de la Sonos se va numi Ray. Apare în primele imagini „oficiale

06.05.2022
Soundbar-ul accesibil de la Sonos se va numi Ray. Apare în primele imagini „oficiale

De curând, The Verge a publicat informații despre un soundbar accesibil de la Sonos, sub numele de cod „Fury”. Publicația americană vine acum cu noi informații despre acest produs, care are acum și un nume final, în ton cu restul ofertei de produse ale producătorului de soluții audio. Sonos Ray pare că va fi numele final al noului soundbar, acesta fiind acum prezentat în fotografii care par a fi chiar cele oficiale, din comunicatul de presă pe care compania îl pregătește pentru anunț.

Sonos Ray apare în primele fotografii reale

Soundbar-ul Sonos Ray este așteptat cândva la începutul lunii iunie, iar imaginile noi confirmă ceea ce știam deja despre prototipul „Fury”. Ray completează gama de soundbar-uri de la Sonos, care include modelul Arc în zona premium, Beam în zona mid-range și în curând va include Ray în zona entry-level. Noile imagini au fost publicate pe Twitter de utilizatorul SnoopyTech, un „leaker” cunoscut.

Spre diferență de modelele mai scumpe, Ray nu se va conecta la televizoare prin intermediul HDMI eARC, ci doar printr-un cablu TOSLINK. Acest lucru înseamnă că nu va fi compatibil cu redare Dolby Atmos. Alte lucruri care lipsesc sunt microfoanele pentru comenzi vocale, dar poti da comenzi de acest gen prin aplicația Sonos. Ce nu lipsește însă, este un port Ethernet, pentru conexiune la internet, însă soundbar-ul va fi echipat și cu conectivitate wireless.

Asta pentru că Sonos dorește să ofere Ray ca o soluție multifuncțională. Pe de-o parte, poate fi un soundbar de buget (prețul așteptat este în jur de 250 de dolari) în gama sa de produse, dar pe de altă parte, poate fi cumpărat drept satelit pentru un sistem Sonos mai mare. Ray ar putea fi folosit alături de un Sonos Arc sau Beam, conectate la televizor, drept canalele din spate pentru un sistem surround cu Dolby Atmos. De aceea, difuzoarele de pe Ray, atunci când soundbar-ul este montat vertical pe perete, sunt orientate în sus, pentru a realiza un efect de sunet 3D în conținutul compatibil.

Sonos Ray 3

Sonos a anunțat recent că dorește să introducă minimum două produse noi în fiecare an, iar zvonurile afirmă că, pe lângă soundbar-ul Ray, compania ar putea pregăti un nou subwoofer mai accesibil. Modelul Sonos Sub2, compatibil cu Beam și Arc, costă în prezent 700 de euro, deci există destul loc în ofertă pentru un preț semnificativ mai mic.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult